Salibandyliigan lauantain kärkiottelu käytiin Seinäjoella, jossa kotijoukkue SPV nousi viimeisellä kympillä kahden maalin takaa tasoihin Oilersia vastaan ja jatkoajalla voittoon.

Vielä kahdeksan minuuttia ennen loppusummeria Oilers johti Seinäjoella 6-4, mutta sen jälkeen juhlivat enää Peliveljet. Ville Kuusela kavensi, ja kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Janne Hulmi nosti pelin tasoihin. Jatkoajalla SPV tappoi ensin Jyrki Holopaisen kahden minuutin jäähyn, ja ajassa 64.38 Tuukka Kiviranta kruunasi 900-päisen yleisön riemuksi kirin voittomaaliin.

Vastaava jatkoaikadraama nähtiin Tampereella, jossa Eemeli Salin vielä viimeisen kympin aluksi laukoi Kooveen 6-4-johtoon OLS:aa vastaan. Petri Rantalan kavennuksen jälkeen Ville Oksa ehätti kuitenkin tasoittamaan, ja ratkaisu nähtiin täälläkin jatkoajan viimeisellä minuutilla Rantalan laukoessa pisteet OLS:n mukaan Ouluun.

Jami Manninen, Peter Kotilainen ja Panu Kotilainen häärivät isännän ottein Jyväskylässä, jossa mestari Happee nappasi viidennessä ottelussaan viidennen voittonsa kaataessaan TPS:n 10-3. Manninen latoi illan tehoikseen 4+1, Peter Kotilainen 2+2 ja Panu Kotilainen 3+0.

NST juhli 20 toimintavuottaan kotiottelussaan SalBaa vastaan, ja tulos kruunasi merkkipäivän, jonka NST:n naiset olivat avanneet 5-2-liigavoitolla Tapanilan Erä III:sta. NST:n miehet kaatoivat SalBan 6-3 tilanteen oltua vielä pelin puolivälissä tasan 2-2. Täysi pistesaalis oli kaikki vieraspelinsä voittaneelle NST:lle kauden ensimmäinen kotikaukalossa.

Ensimmäiset kolme otteluaan ilman voittoa hoippunut Nokian KrP nappasi kolmannen perättäisensä lyödessään kotonaan Joensuun Josban 9-5. Johannes Jokinen laukoi Nokian maaleista kolme ja Henri Johansson syötti kaksi. Josballe tappio oli syksyn kuudessa ottelussa kuudes.

Salibandyliigan kärjessä kiitävät 10 pisteessä viisi ottelua pelannut Happee, kuudesti ahkeroinut SPV ja kaukalossa seitsemästi käynyt NST. Hännillä Josba riutuu ainoana ilman pisteitä.

Salibandyliigan pistepörssiä dominoi Happeen Jami Manninen viiden ottelun tehoillaan 15+7=22.

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla Indians – Josba, Oilers – OLS ja Classic – Tapanilan Erä, joka huipentaa klo 16.45 TV2:ssa Ylen Palloilun Superviikonlopun Tampereella.

Lähde: Salibandyliigan tiedote