Suomen lentopallomaajoukkueen ja VaLePan kantaviin voimiin kuuluva yleispelaaja Olli Kunnari on ollut tyytyväinen joukkueensa alkukauteen kotoisessa Mestaruusliigassa. VaLePa on ottanut nyt kuusi voittoa putkeen ja löytyy sen myötä sarjataulukon kakkospaikalta.

– Homma toimii ja pelit on lähtenyt hyvin käyntiin. Vahvuutenamme on se, että meillä on pysynyt runko pitkään samana ja pääsemme sitä kautta nopeasti peliin kiinni, sanoi Kunnari SuomiUrheilu-sivustolle.

– Välillä pelit ovat olleet tiukkoja, mutta muutama ollaan saatu rallatellen hoitaa loppuun, koska vastustaja on lyönyt hanskat tiskiin. Emme siis aina ole olleet niin hyviä, miltä tulos on näyttänyt, joten emme ole alkaneet vielä kuvittelemaan itsestämme mitään.

Kunnari on joukkueensa toiseksi paras pistemies, vaikka antoikin alkukaudesta tasoitusta.

– Kaksi ensimmäistä peliä lepäilin MM-kisojen vuoksi, mutta sen jälkeen olen päässyt hyvin touhuun mukaan. Viime peleihini olen ollut ihan tyytyväinen, mutta vain joukkueen voittaminen merkitsee minulle, Kunnari sanoo vaatimattomasti.

VaLePan katsojakeskiarvo kuuluu liigan parhaimpiin ja tästä Kunnari kiitteleekin kaupungin lentopallokulttuuria ja junioritoimintaa.

– Sastamalassa on hyvät lentopalloperinteet ja Mestaruussarjassa on pelattu jo pitkään. Täällä on myös erittäin vilkas junioritoiminta ja junnut käyvät perheineen katsomassa pelejä. On ollut tällä kaudella mukava huomata myös uusia kasvoja katsomossa. Yleensä siellä on naamat tuttuja, koska väki istuu aina omilla paikoillaan, Kunnari naurahtaa.

Seuraavassa pelissään VaLePa kohtaa kotonaan, liigan häntäpäähän juuttunen Isku-Volleyn.

– Voitimme heidät Cupissa tällä kaudella. Heillä on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Tuomas Tihinen on siellä kokeneena pelaajana isossa roolissa ja hänen takanaan tulee paljon mielenkiintoisia nuoria nimiä. Meidän pitää onnistua omassa pelissämme, mikäli haluamme heidät voittaa.

Jesse Happonen