Suomalaismiehet tyhjensivät pajatson lähes kokonaisuudessaan Rukan 15 kilometrin perinteisen kilpailussa.

Iivo Niskanen hiihti komeaan voittoon ja onnistunutta kilpailua täydensi Sami Jauhojärvi kolmannella sijalla. Norjan Martin Johnsrud Sundby kiilasi miesten väliin toiseksi häviten Niskaselle lopulta kymmenen sekuntia.

Niskaselle hieno voitto oli historiallinen, ensimmäinen maailmancup-voitto.

– Lähdin liikkeelle yksinkertaisella taktiikalla. Tasaisella niin paljon kuin lähtee ja ylämäkiin pari napsua alas maksimisykkeistä. Yleisö kannusti vielä hienosti niin eipä paremmin olisi voinut mennä, Niskanen kommentoi kilpailun jälkeen.

– Itseluottamus on ollut tapissa, mutta en ole ruvennut uhoamaan. Paine kuitenkin on ollut aikamoinen näiden kilpailujen alla, ja viime kausi oli loppuen lopuksi kokonaisuutena aika rikkonainen. Toki myös vientiä on ollut suuntaan jos toiseenkin. Halu kehittyä on ollut kova. Katsotaan, missä ollaan helmikuun puolella (Falunissa).

Minkälaiselta tuntui istua kilpailun johtajan porontaljalla lopulta aika pitkään?
– Kylmähän siinä oli, Niskanen kuittasi.

Kolmossijan Sami Jauhojärvi piti sijoitustaan pienenä ihmeenä.

– Henkisesti on ollut raskasta, siihen tämä helpotti aika paljon. Kokenut urheilija ei enää reagoi muuten kuin yllättymällä, nyt todella yllätyin. Meno ei missään nimessä ollut hyvännäköistä, sellainen terävä hakkavuus puuttui. Mutta näköjään kun suksi luistaa, se sitten kulkee myös eteenpäinkin. Ensimmäinen viikonloppu, ei tästä voi hirveitä johtopäätöksiä vetää, ei tämä lopulta hirveästi hetkauta, Jauhojärvi sanaili.

Muista suomalaismiehistä pisteille hiihtivät Matti Heikkinen (sija 10) ja Ville Nousiainen (sija 21).