Suomen futsalmaajoukkueessa nähtiin viime viikolla pelatussa Nordic Futsal Cupissa monta nuorempaa pelaajaa.

Nuorta kaartia edustivat mm. maalivahti Juha-Matti Savolainen, 22, Jani Korpela, 17, Petri Grönholm, 21, Tatu Ahonen, 22, sekä Sergei Korsunov, 22.

Suomi nappasi PM-turnauksesta voiton kaatamalla finaalissa Norjan lukemin 2-1. Suomen molemmat maalit finaalissa iskenyt Panu Autio kertoi SuomiUrheilu-sivustolle alkuviikosta olevansa todella tyytyväinen joukkueen nuorien pelaajien esityksistä.

– Joukkue on nuorentunut tosi paljon. Meillä on hyvä tilanne, sillä siellä on todella paljon lahjakkaita nuoria kundeja.

Autio nosti erityisesti esille Ilves FS:n 17-vuotiaan Jani Korpelan hyvät otteet turnauksessa.

– Muun muassa Korpelan Jani pelasi aivan uskomattoman hienot pelit, vaikka on vasta 17-vuotias, Autio kehuu.

Täksi kaudeksi Suomeen, GFT:n riveihin palannut Autio, 29, on Suomen futsalmaajoukkueen kapteeni ja kautta aikojen paras maalintekijä. Espoolaislähtöinen pelaaja on kirjoittanut jopa kirjan futsalista. Hän on pelannut futsalia ammatikseen Espanjassa ja Venäjällä ja häntä pidetään ansaitusti Suomen parhaana futsalpelaajana.

Autio yrittääkin auttaa nuoria pelaajia eteenpäin jakamalla neuvoja maajoukkuetapahtumissa niin hyvin kuin vain osaa. Vastuu ei ole pelkästään Autiolla, sillä myös maajoukkueen päävalmentaja Mico Martic antaa nuorille hyvinkin yksityiskohtaista opastusta.

– Yritän antaa neuvoja nuorille pelaajille aina sopivassa määrin. Meillä on tietysti hyvä tilanne, että valmentajamme antaa todella yksityiskohtaisia neuvoja ja videopalaverit ovat älyttömän hyviä. Käymme peliä läpi todella yksityiskohtaisesti ja ”Micho” osaa kertoa mitä asioita pitää parantaa, Autio kertoo.

– Meillä on selkeä rotaatio ja konsepti, minkä mukaan menemme nykyään. Marticin kanssa hiomme vielä entistä enemmän yksityiskohtia. Kaikki tietävät mitä teemme ja mitä pitäisi tehdä, hän jatkaa.

Christos Zavros
Twitter @CZavros