Lillehammerin minitourilla hiihdetiin lauantaina vapaan hiihtotavan normaalimatkoja. Suomalaismiesten parhaasta sijoituksesta vapaan kympillä vastasi seitsemänneksi hiihtänyt Matti Heikkinen.

– Ihan hyvä hiihto näin keskeneräiseksi tekemiseksi. Kyllä tuohon sijoitukseen pitää olla tyytyväinen. Reidet pitää saada vielä mukaan menoon, jos meinaa menestyä, mutta ihan tyytyväinen minä tämän päivän suoritukseen olen, Heikkinen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kisan puolivälissä Heikkisen menovauhti hiukan hiipui.

– Semmoset pikkutyrmät siinä melkein tuli, ei mitään kummempia. Hiihdin aggressiivisesti ja kestin sitä tänään tuon verran. Maitohappo tappaa hullunkin, Heikkinen nauraa.

Päävalmentaja Reijo Jylhä iloitsi Heikkisen hiihdosta:

– Matin hiihto oli kyllä päivän valopilkku. Oli semmoinen, että jaksoi tulla loppuun asti. Ei ollut kovin kaukana podium tänä päivänä. Se oli kyllä hyvä suoritus. Sprinttimiesten tasaisuus oli toinen hyvä juttu, osoittaa, että sieltä voi hyvänä päivänä normaalimatkoilla maailmancupin pisteille, kun erot eivät olleet niin isoja.

Toiseksi parhaasta suomalaissuorituksesta vapaan kympillä vastasi 49:nneksi hiihtänyt Ville Nousiainen. Sprintteriryhmästä kovinta vauhtia piti 52:nneksi hiihtänyt Martti Jylhä.