Suomen salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen valitsi SSV:n Mikael Laxin mukaan MM-ryhmään puolustaja Tommi Aron loukkaannuttua. Ulkoiselta olemukseltaan jykevä Lax on tyytyväinen, että hänen aikansa koittaa vihdoin MM-tasolla, mies kertoo SuomiUrheilu.comille.

– Tietenkin tuntuu mahtavalta päästä mukaan. Tietysti Tommin puolesta harmittaa, sillä hän on hyvä ystäväni ja olemme vuosia pelanneet yhdessä. Tämä on kuitenkin urheilua ja toisen epäonni on toisen onni, Lax pyörittelee.

Lax ehti jo manata jäätyään kolmatta kertaa putkeen pois kalkkiviivoilla kisajoukkueesta.

– Akillesjänteeni leikattiin kesällä ja pääsin todella nopeasti täyteen kuntoon sen kanssa. Tietenkin siinä kohtaa oli mieli maassa, kun kuuli jääneensä pois joukkueesta ja oli juuri saanut itsensä täyteen iskuun. Tunteet heittivät kuitenkin häränpyllyä ja nyt on ihan huikea fiilis, Lax kertoo tyytyväisenä.

Huittislainen on omien sanojensa mukaan hyvässä vireessä loukkaantumisestaan toivuttuaan. Puolustaja on iskenyt liigassa kelpo 5+4 tehot kahdessatoista ottelussa.

– Oma tekeminen on ollut koko ajan nousujohteista. Aluksi olin ehkä varovainen jalkani kanssa, mutta nyt usko omaan tekemiseen on hyvä. Kaksi viime peliä on ollut kauden parhaitani, joten on kiva päästä pääkoppa kunnossa ja täydessä kondiksessa näihin kekkereihin mukaan pelaamaan.

Laxin mukaan Suomen joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

– Meillä on hyviä pelaajia. Vanhat konnat edustavat kokemusta ja meiltä löytyy myös nuorempia nälkäisiä kavereita. Kaikki pelaajat haluavat näyttää, että pärjäävät tällä tasolla. Sama koskee myös kokeneempia pelaajia.

Suomi pelaa samassa alkulohkossa Saksan, Latvian ja Ruotsin kanssa.

– Tosi hyvä lohko. Saamme heti kolme kovaa peliä, eikä enää tulee mitään 20-0 kamppailuja. Pääkopan pitää olla mukana alusta alkaen ja valot päällä, kun pelit alkavat, Lax sanoo.

Suomi kohtaa lohkon viimeisessä ottelussa suurimman ennakkosuosikin Ruotsin.

– Paperilta kun katselee, heillä on tosi kova nippu. Siitä ei pääse mihinkään. Tiedän kaikki heidän pelaajansa. Mutta kova nippu on meilläkin ja minulla on 100 prosenttinen luotto, että Ruotsi kaatuu, Lax sanoo itsevarmana.

Lax julistaa joukkueen tavoitteen myös itsevarmasti.
– Mestaruutta lähdetään hakemaan. Siihen tämä homma on koko ajan tähdännyt. Me uskomme ja luotamme siihen täysin.

 

Jesse Happonen