Sarjajumbo LiigaSärkkien kokenut libero: ”Yhteispelin puute on heikkoutemme”

Lehtonen jatkaa LEKA Volleyssä
© Kuva: Getty Images
NHL:ssä Penguins - Bruins! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Lentopallon Mestaruusliigan nousijajoukkue LiigaSärkät on aloittanut sarjan takkuillen. Joukkue on kerännyt vasta seitsemän pistettä ensimmäisen kahdentoista ottelun aikana. Joukkue katkaisi viime pelissä tappioputkensa Korson Vedon kustannuksella. Voitto tuli valmentajan herättelyn ansiosta ja oli henkisesti tärkeä, kertoo joukkueen kokenut libero 36-vuotias Pasi Tiermas SuomiUrheilu.comille.

– Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta se kääntyi Antti Vallinin syöttöputken myötä Korsolle. Toisessa erässä me keräilimme akkuja ja emme päässeet peliin lainkaan mukaan. Pitkällä tauolla valmentaja puhui meille niin sanotusti ”ääneen” ja tulimme seuraavaan erään erittäin latautuneena. Syöttömme parani ja saimme lisää puolustuksia, jota kautta peli kääntyi lopulta meidän voittoon, Tiermas kertaa tullutta voittoa.

Voiton henkistä tärkeyttä kukaan ei voi väheksyä.

– Olemme tyytyväisiä, että meillä kesti pinna, vaikka syvällä käytiinkin. Voitto oli todella tärkeä, sillä niitä ei ole tullut liikaa. Korsolla on ollut hyvä kausi ja he ovat monta sijaa meidän yläpuolellamme. Voitto loi meille uskoa, että pystymme voittamaan myös parempia joukkueita, Tiermas kertoo.

Liiganousijan nihkeästä alkukaudesta huolimatta, joukkueen tavoite on edelleen playoffseissa.

– Sinne meillä on halu päästä. Seuran virallista tavoitetta en ole kuullut, mutta pudotuspeleihin meillä on ihan samat mahdollisuudet päästä, kuin monilla muillakin joukkueilla.

Tiermaksen mukaan LiigaSärkät tarvitsee vielä yhteistä aikaa, jotta peli löytää lopullisen tasonsa.

– Meidän pelaajillamme on eri taustat ja emme tunne vielä toisiamme. Meillä on monta eri kansallisuutta ja vain neljä samaa pelaajaa viime kaudesta. Yhteispelin puute on meidän heikkoutemme, sillä on vaikeaa pelata sellaisia pelaajia vastaan, jotka ovat pelanneet kymmenen vuotta yhdessä, kun taas me olemme pelanneet vasta kymmenen viikkoa.

LiigaSärkiltä löytyy toki myös vahvuuksia.

– Moni asia ei ole puhjennut kukkaan vielä. Meidän keskihyökkäyksemme on vahva ja sitä voidaan vahvistaa vielä entisestään. Meillä on myös suhteellisen pitkiä torjujia, joka voi olla meidän mahdollisuus jatkossa.

Sarjajumbo hakee pistelisäyksiä, kun perjantaina vastaan asettuu pisteen päässä majaileva Riento.

– Meillä oli viimeksi heitä vastaan todella tiukka peli, mutta hävisimme. Molemmilla on varmasti paineita, koska olemme samoilla sijoilla. Ratkaiseva tekijä tulee olemaan se, kumpi käsittelee paineet oikealla tavalla ja saa pelin rullaamaan, Tiermas ennakoi.
 

Jesse Happonen

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

NHL:ssä Penguins - Bruins! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!