Suomi aloitti salibandyn MM-kisat Göteborgissa vakuuttavasti 9-2-voitolla Saksasta.

Tehokkaimmin saksalaisia kuritti puolustaja Risto Töllikkö, joka alusti syötöillään Suomen kolme ensimmäistä ja vielä seitsemännenkin maalin.

Kisojen avausotteluita joskus haitannut alkujännitys ei tällä kertaa päässyt kasvamaan liikaa, kun Rickie Hyvärinen kiskaisi pallon Saksan maalin oikeaan alakulmaan jo ottelun toisella minuutilla.

MM-debytantti Jami Manninen ampui Suomelle kaukaa toisen ja Hyvärinen vihaisella kiskaisulla kolmannen maalin, mutta ennen taukoa heilahti myös Suomen verkko. Suomen ykkösviisikko torkahti Saksan vapaalyönnissä, ja Dominic Mucha iski vapaalyönnin laidasta suoraan ohi Tomi Ikosen.

Jami Mannisen 2-0-maali syntyi itsenäisyyspäivään sopivasti ajassa 6.12.

Toisessa erässä Rickie Hyvärinen ehti kimauttaa alivoimalla ylärimaa ennen kuin maaleja nähtiin lisää. Asialla olivat jälleen ensimmäisiä kisojaan pelaavat kun Mikael Lax nosti läheltä yläkulmaan 4-1 ja vielä Nico Salo Eemeli Salinin näyttävän kuljetuksen ja taakse pudotuksen jälkeen 5-1.

Tero Tiitun kolmannen erän ylivoimamaalin jälkeen puolustaja Töllikkö merkkautti jo ottelun neljännen syöttöpisteensä tarjoillessaan paikan Eemeli Salinin ensimmäiseen kisamaaliin. Saksan kavennuksen jälkeen osuivat vielä Jami Manninen sekä näyttävän suoran hyökkäyksen päätteeksi Tero Tiitu.

Voittajasta ei Suomen MM-avauksessa syntynyt missään vaiheessa epäselvyyttä, niin paljon viime kisoissa välieriin yltäneen Saksan nuorentunut joukkue oli Suomea jäljessä.

– Ryhdikäs ottelun läpivienti, Suomen päävalmentaja Petri Kettunen summasi.

– Ensimmäinen erä oli meiltä tänään heikointa, mutta Saksakin puolusti hyvin ja siellä oli tulikuuma maalivahti, joka otti aika monta hyvin kiinni. Laukaukset jäivät meiltä ensimmäisessä erässä vähiin, mutta muuten toteutettiin pelisuunnitelmaamme varsin hyvin.

Suomen ykkösketju Lauri Kapanen – Jani Kukkola – Mika Moilanen ei vielä tänään päässyt syksyn edellisten maaotteluiden tasolleen, ja muun muassa sen koostumusta vaihdeltiin ottelun mittaan.

– Etukäteen jo oli selvillä, että aika lailla kaikki pelaajamme käyvät tänään pelillä, Petri Kettunen muistutti vaihdosten taustoista.

– Huomenna Latviaa vastaan kentällä nähdään ihan varmasti aika nälkäinen ykköskenttä.

Suomen maalissa Tomi Ikonen joutui hankalaan paikkaan, kun torjuntoja merkittiin tilille koko iltapäivänä vain kolme.