Huipputason pikajuoksijankin muistettu Jon Drummond, joka on mm. myös nykyhuippuihin kuuluvan Tyson Gayn entinen valmentaja, sai peräti kahdeksan vuoden toimintakiellon USA:n antidoping-toimistolta.

46-vuotias Drummond oli pitänyt hallussaan ja kaupannut doping-aineita valmennettavilleen. Panna astui voimaan 17. joulukuuta 2014.

Aiemmin kuussa Gay, entinen 100 ja 200 metrin MM-voittaja, sai vuoden kilpailukiellon kun oli antanut positiivisen doping-näytteen, mistä löytyi anabolisia steroideja.

Pannan pituuteen lyhentävästi vaikutti se, että hän antoi USADA:lle tietoja Drummondista. Hän ei saa toimia nyt seuraavaan kahdeksaan vuoteen valmentajana, ei saa osallistua urheilijoiden harjoituksiin tai antaa neuvoja sekä hän ei saa osallistua valmentajatapaamisiin USA:ssa tai muualla maailmassa.

Drummundin juoksu-uran paras saavutus oli viestin olympiakulta USA:n paidassa Sydneyssä vuonna 2000. Muistoihin on jäänyt myös miehen mielenosoitus radalla maaten vuoden 2003 MM-kisojen 100 metrillä tapahtuneesta hylkäyksestään vilppilähdön vuoksi.