Kouvolan Pallonlyöjien ystävää Juha Pilhjertaa voinee kutsua tosifaniksi. Pilhjerta on nimittäin myynyt omaa ihoaan mainospaikaksi kerätäkseen KPL:lle sponsoritukea tulevalle kaudelle 2015.

Vuonna 1968 syntynyt Pilhjerta oli nuorena poikana katsomassa, kun Kouvolan Pallonlyöjät juhli viidettä ja tällä erää viimeisintä superpesismestaruuttaan 1976.

KPL:n toiminnan hiipuminen 1990-luvulla karkotti katsojat pesäpallostadionilta. Liekki jäi kuitenkin tosifanin sydämeen.

Pilhjerta ei käynyt 15 vuoteen pesäpallo-ottelussa, kunnes sai vuonna 2010 vapaalipun KPL:n peliin. Pesäpallo ja KPL ovat sen jälkeen vieneet miestä, tarttuneet sydämen asiaksi.

– Pettymysten hetkellä tarvitaan eniten kannustusta. Kannattajana peliin pääsee hyvin mukaan, ja joka kauden alussa on kovat odotukset. Ensi kaudelta odotetaan lähtökohtaisesti mitalia, Pilhjerta linjaa.

Kuten sivun ylälaidan videolta näkyy, Pilhjertan pohjetta koristaa nyt KPL:n sponsorin Suomen Talousverkko Oy:n logo.

– Hirveän paljon ihmiset ajattelevat nykyään sitä, että miten mie voisin tästä hyötyä. Että jos mie teen näin, niin paljonko siitä maksetaan. Mulle ei makseta tästä mitään, mutta mulle tulee siitä hyvä mieli, että voin auttaa seuraa jollain tavalla, Pilhjerta kertaa ”puolivitsinä” alkanutta tatuointitarinaa.

– On huikeaa, että kannattajistamme löytyy tällaisia tosifaneja, jotka ovat valmiita tukemaan urheiluseuraa näin mittavalla ja henkilökohtaisella panostuksella. Oman ihonsa mainospaikaksi myyminen osoittaa todellista sitoutuneisuutta seuraamme, pelaajia ja lajia kohtaan. Arvostamme tätä erittäin korkealle, kiittää KPL:n toiminnanjohtaja Jari Vesanen.