Lahden Hiihtoseuran Niko Kytösaho voitti näytöstyyliin Nuorten Euroopan Olympiafestivaalien suurmäen kilpailun Schruns-Tschaggunsin mäkikeskuksessa Itävallassa.

Kytösaho suorastaan dominoi lumisateessa ja vaihtelevissa tuulioloissa hypättyä kisaa. Kilpailun nuorin osanottaja Kytösaho oli ainoa yli sataan metriin liidellyt hyppääjä. Ensimmäisen kierroksen 102 -metrinen siivu sai toisella kierroksella seurakseen 102,5 metrin hypyn, jonka turvin Kytösahon voittomarginaali toiseksi tulleeseen Slovenian Domen Prevciin kasvoi peräti 27 pisteeseen. Kytösahon loppupisteet olivat 271,3 ja Prevcin 244,3.

– Treenikierros sujui hyvin ja itseluottamus oli kisaan lähdettäessä korkealle. Uskalsin ajatella että taistelen voitosta, mutta näin ylivoimainen voitto tuli kyllä täytenä yllätyksenä, Kytösaho kommentoi Olympiakomitean tiedotteessa.

– Olo oli rento ja hyppy kulki hyvin, mutta eivät nuo vielä mitään täydellisiä siivuja olleet, kultamitalisti arvioi.

Muista suomalaisista Andreas Alamommo sijoittui kuudenneksi. Harjoituksissa kärkikolmikkoon yltänyt Alamommo joutui hypäämään avauskierroksella erittäin vaikeaan tuulirakoon, mikä vesitti toiveet toisesta suomalaismitalista. Joni Markkanen oli 17:s ja Niko Löytäinen 25:s.