Suomalainen salibandykansa kohahti, kun TPS:n nuori Eero Jalo otti debyytissään Salibandyliigassa maton haltuun täysin puskista. 16-vuotias nuorukainen keräsi 1+1 tehot TPS:n hävitessä Oilersille lukemin 4-5. Tepsin päävalmentaja Aki Vilander antaa suorituksesta vuolaat kehut superlupaukselle SuomiUrheilu.comin haastattelussa.

– Hän aloitti liigauransa jäätävällä tasolla! Hän oli joukkueemme selvästi paras pelaaja. Hän oli harvoja pelaajia, jotka uskalsivat haastaa vastustajan pelaajia. Hän ohitteli pelaajia useasti ja pelasi aivan huipputasolla. Häntä on aika vaikea jättää enää pois kokoonpanosta, joten hänen pelinsä miehissä tulevat jatkumaan se on selvä.

Jalo on Vilanderille varsin tuttu peluri, joten nuorukaisen vahvuudet ovat valmentajalle hyvin selvillä.

– Hän on huippulahjakas juniori. Hän on aivan huippupelaaja. Valmensin häntä aikoinaan junioreissakin, joten hän on tuttu minulle. Hänellä on poikkeuksellinen ratkaisukyky ja rohkeus tehdä asioita. Pojan kädentaidot ovat uskomattomat ja hän pystyy luomaan tilanteita itse itselleen kuin tyhjästä, valmentaja Vilander kehuu.

Jalo on pelannut suuressa roolissa sekä A- että B-junioreissakin, joten on selvää, että jostain pitää karsia pelien jatkuessa edustusmiehistössä.

– Kolmea sarjaa hän ei voi vetää loppuun asti, joten hänen tilannettaan pitää katsoa. Emme saa peluuttaa häntä liikaa, jottei innostus lopahda. Pitää muistaa, että hän käy myös koulua.

 

Jesse Happonen