Kittilästä lähtöisin oleva Nuutti Niemelä on voittanut World Snowboard Tourin international-tason Frostgun-kisan Val d’Iseressä Ranskassa. Big air -kutsukisan toiseksi tuli Kalle Järvilehto. Suomeen oli tulla kolmoisvoitto, sillä Tuomas Pohjonen jäi vain niukasti palkintopallilta sveitsiläisen Carlos Gerberin ottaessa pronssia.

Kisan finaali laskettiin formaatilla, jossa puolen tunnin jam sessioissa piti tehdä korkeintaan 720 pyöritty tyylitemppu sekä tekninen temppu. Niemelän voittoon vieneet temput olivat backside 720 nosegrab-tailgrab ja backside 1080 mute. Järvilehto teki muun muassa todella hienon triplakorkin.

– Oli isoin hyndä mistä olen koskaan hypännyt. G-voimat olivat nokalla kohdillaan, en muista koska olisi näin paljon kuumottanut hyppiä hyppyriä hyvällä säällä. Tosi iloinen olen, että ländäsin temput puhtaasti, vaikkei useampaan suuntaan uskaltanutkaan pyöriä, Niemelä kommentoi.

Video tapahtumasta täällä.