Mikko Juutilainen sijoittui miesten taljajousessa ja Markus Nikkanen juniorimiesten tähtäinjousessa 17:nneksi jousiammunnan halli-EM-kisoissa Slovenian Koperissa.

Miesten taljajousessa alkukilpailun 16:nneksi sijoittunut Mikko Juutilainen kohtasi ensimmäisellä pudotuskierroksella Ranskan Sebastien Brasseurin, joka oli alkukilpailun 17:s. Ranskalainen ei antanut hyvin ampuneelle Juutilaiselle mahdollisuuksia, vaan takoi tauluun täydet 150 pistettä Juutilaisen 148:aa pistettä vastaan. Näin Juutilaisen tie nousi pystyyn ja sijoitukseksi lopputuloksissa tuli 17:s.

Miesten taljajousen finaalissa lauantaina kohtaavat Tanskan Stephan Hansen ja Italian Sergio Pagni.

Juniorimiesten tähtäinjousessa Markus Nikkasen kohtaloksi tuli Juutilaisen tapaan tappio ja putoaminen ensimmäisellä pudotuskierroksella. Alkukilpailun kymmenes, Yuri Belli Italiasta voitti Nikkasen sarjavoittopistein 6-2. Nikkasen lopullinen sijoitus oli näin 17:s. Alkukilpailussa Nikkanen oli sijalla 23.

Finaalissa kohtaavat alkukilpailun voittaja Maximilian Weckmueller Saksasta ja Artem Makhnenko Venäjältä.

Naisten taljajousessa finaaliin selvittivät tiensä Venäjän Natalia Avdeeva ja Belgian Sarah Prieels. Naisten tähtäinjousen finalistit ovat Georgian Khatuna Narimandze ja Saksan Veronika Haidn Tschalova. Miesten tähtäinjousen kultaottelussa kohtaavat Ukrainan Heorhiy Ivanytskyy ja Italian Massimiliano Mandia.

Mitaliottelut ammutaan Koperissa lauantaina. Tänään perjantaina ammutaan joukkuekilpailun pudotuskierrokset ja mitaliottelut. Suomella ei ole joukkuetta joukkuekilpailussa.