Beach volleyn olympiakarsintajärjestelmään kuuluva Continental Cup jatkuu suomalaisparien osalta Kyproksella 9.-10. toukokuuta.

Cupin kolmannen kierroksen arvonta suoritettiin Luxemburgissa keskiviikkona. Lohkon muut joukkueet ovat Hollanti ja Kypros. Lisäksi naisten turnauksessa pelaa Latvia ja miesten turnauksessa Israel.

Suomen naisten joukkueessa ovat Riikka Lehtonen ja Taru Lahti sekä Erika ja Emilia Nyström. Miesten joukkueessa pelaavat Pekka Piippo ja Jyrki Nurminen sekä Timo Haavisto ja Toni Vahela.

– Lohkon selkeä ykkössuosikki niin miehissä kuin naisissakin on Hollanti, joka on naisissa hallitseva Euroopan mestari ja miehissä hallitseva maailmanmestari, beach volleyn päävalmentaja Kai Liukkonen sanoo.

– Continental Cup on beach volleyssa World Tourin ohella toinen mahdollinen tie olympialaisiin, joten turnaus on meille erittäin tärkeä. Meillä on vahva joukkue, joka jatkaa olympiakarsintaa myös tämän turnauksen jälkeen niin naisissa kuin miehissä.

– Olympiakomitean ja Lentopalloliiton tuki naisten beach volleylle on taloudellisesti ja toiminnallisesti suurempaa kuin koskaan aiemmin, Liukkonen kertoo.

Erika Nyström pääsee pelaamaan turnauksen kotikulmillaan.

– Asun Kyproksella, joten alan heti keräämään fanijoukkoja. Uskon turnauspaikan olevan tuulinen ja lämmin. Ennakkosuosikki Hollantia lähdetään haastamaan kovan treenikevään jälkeen. Suomi on kovemmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin olympiakarsinnassa, Nyström sanoo.

Kyproksen turnauksen voittajat pääsevät suoraan ensi vuonna järjestettävään Continental Cupin semifinaaliturnaukseen. Lohkon 2. ja 3. sijalle tulevat maat jatkavat syksyllä pelattavaan jatkokarsintaan. Lohkon viimeiseksi jäävä maa tippuu olympiakarsinnasta.