Suomen mäkimiesten parhaasta tuloksesta Holmenkollenin HS134-mäessä vastasi 24:nneksi sijoittunut Janne Ahonen. Holmenkollenin iltakisaan selvitti karsinnasta tiensä Ahosen lisäksi myös Lauri Asikainen, jonka ensimmäisen kierroksen 120 metriä kantanut hyppy toi 103,4 pistettä ja sijan 36.

Ahosen 121,5-metrinen hyppy toi 111 pistettä, jotka riittivät ensimmäisen kierroksen 27:n sijaan ja paikkaan toiselle kisakierrokselle.

– Siihen nähden ihan ok hyppy, että aloitus oli vaikea tälle päivälle. Ensin tuli pari surkea treenihyppyä ja aika
surkea karsintahyppy. Niin siinä mielessä positiivista, että sain kisaan parannettua, mutta ainahan sitä parempaa suoritusta hakisi, Ahonen kommentoi avaushyppyään Mäkihypyn tiedotteessa.

Toinen hyppy oli jo 124-metrinen ja Ahonen nostikin sijoitustaan parilla pykälällä. Kokonaispisteet 224,1 riittivät 24:n sijaan.

– Voi ehkä sanoa, että pieni juoni löytyi, kun joka hypyllä paransin. Karsinnan jälkeen tehtiin täysi muutos ja kun se kerran parani, niin samalla ajatuksella jatkettiin, niin toisellakin kierroksella parani. Koetetaan, nyt pitää kiinni siitä juonesta ja jatkaa huomenna siitä, mihin tänään jäätiin”, Ahonen kommentoi kisaa ja kertoo, mitä hypyssä muutettiin:

– Ylämäen laskuasentoa muutettiin jonkun verran, kun se on meinannut mennä länään ja potkun aikana asento varpaille. Oli vähän enemmän kontrolloimista, varomista ja tarkkailua, sitten jos tuota pystytään vielä vakiinnuttamaan, niin sitten lisätään vielä sitä rock’n’rollia.

Huomenna edessä on uusi karsinta ja kisa samasta mäestä, joten koko nelikko saa uuden mahdollisuuden löytää tiensä karsinnan kautta kisaan ja Ahonen pääsee jatkamaan saman juonen purkamista heti tuoreeltaan.

Päävalmentaja Jani Klingan mukaan Ahosen hypyssä oli positiivisia enteitä.

– Hypyt paranivat ja oli nouseva trendi. Löydettiin vähän juonta, miten pitää tulla, ja se vahvistui hyppyjen
parantumisesta. Eihän tuo vielä mikään hääppöinen sijoitus Jannelle ollut, mutta jostain se on aloitettava ja hyvä, että nyt saatiin taas vähän narun päästä kiinni.