Jarkko Määttä ja Lauri Asikainen päätti maailmancup-kautensa ennätyshyppyyn. Määttä hyppäsi 213 metriä Planican lentomäestä ja sijoittui kisassa 14:nneksi. Myös Asikainen hyppäsi oman henkilökohtaisen pituusennätyksensä 196 metriä sijoittuen 29:nneksi.

Asikainen leiskautti 193,5- sekä 196-metriset hypyt. Mies oli ennätyshypystään huolimatta hiukan pettynyt päivän suoritukseen.

– Kyllä se jäi vähän harmittamaan, kun ei mennyt se 200 metriä rikki. Yritin kyllä sinkuttaa loppuun saakka, mutta ei riittänyt. Siinä on sitten ensi kaudelle tavoitetta. Periaatteessa tuli kaksi onnistunutta hyppyä tänään, mutta kyllä jäi harmittamaan, ettei raja mennyt rikki, Asikainen kertoo Mäkihypyn tiedotteessa ja jatkaa maailmancup-kauden kokonaisanalyysillä:

– Lähti menemään parempaan suuntaan, mutta kausi loppui kesken. Tai hyppään Rukan SM:t, mutta maailmancup-kausi on tässä. Oli hyvä kausi selkävaivasta huolimatta ja top30 maailmancupissa niin onhan tämä huikea parannus edelliskauteen verrattuna. Aina pisteille pääsy tuntuu hyvältä, mutta kun tulee onnistumisia, niin kyllähän niihin vähän turtuu. Kun taso nousee, niin heikompiin sijoituksiin ei ole tyytyväinen.

Määttä venytti ennätyslukujaan vieläkin pidemmälle. Torstain karsinnassa 211 hypännyt Määttä kirjautti oman pituusennätyksensä toisella kierroksella jo 213 metriin. Kun ensimmäisen kierroksen hyppykin oli 209-metrinen, oli Määtän sijoitus kauden finaalissa 14:s kokonaispistein 364,1.

– Totta kai on hyvä fiilis, kun sain kauden päätöskisaan kaksi hyvää hyppyä ja oikeastaan koko kisaviikonlopun hyppäsin hyvin ja sain nauttia lentämisestä. Mukavahan se on kausi lopettaa omaan ennätykseen ja ihan hyvään sijoitukseen, Määttä kertoo ja selvästi nauttii lentomäestä:

– Ei kai täältä hyppääminen mitenkään poikkea muista, samanlainen mäki kuin muutkin, mutta isompi ja kovempi vauhti, niin lentää pidemmälle. Pakko sanoa, ettei minua jännittänyt puomilla enemmänkin oli sellaista intoa, että pääsee lentämään. Tai no, ehkä ihan eka hyppy täällä vähän oli jännä, mutta sen jälkeen olen nauttinut. Jos ennätyshyppyä vertaa tämän päivän ensimmäiseen kisahyppyyn, niin tuli paremmin keulalle. Tuli ponnistettua pidemmällä matkalla ja sitä kautta niitä metrejäkin tuli enemmän.

Päävalmentaja Jani Klinga oli kisan jälkeen tyytyväinen.

– Ennätykset on hyvä tapa päättää kausi ja Jakelle tuli vielä hieno sijoituskin. Meille on kova juttu nykyään olla kolmenkympin sakissa, joten hyvin meni. Tänään oli kisassa tosi tasapuoliset olosuhteet ja hyvä kisa kaikin puolin.