Mona-Liisa Malvalehdon ja Toni Ketelän meno oli loppusuoralla terävintä Suomen Cupin sprintissä Pyhäjärvellä. Perinteisen sprintissä sekä naisten että miesten voitto ratkaistiin vasta loppusuoran loivassa nousussa. Malvalehto jätti Anne Kyllösen 0,55 sekunnin päähän, Ketelä nujersi 0,54 sekunnin erolla seurakaverinsa Matias Strandvallin.

– Finaalissa loppusuoralla mentiin täysillä, piti jakaa energiaa, Malvalehto iloitsi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Pyhäjärvellä kilpailtiin aurinkoisessa säässä hyvä sprinttipäivä, jossa miesten sarjassa muun muassa Ketelä ja Strandvall kuuluivat ilman pitoja hiihtäneisiin. Profiililtaan rata oli ehkä helpohko, mutta haasteita se hiihtäjille tarjosi alusta loppuun.

– Kun neljä minuuttia hiihdetään sprinttiä, ei se ole helppoa. Töitä joutui tekemään koko ajan, ja kurvilaskut eivät olleet helppoja, Malvalehto sanoi.

Anne Kyllönen nujersi Malvalehdon välierässä, mutta joutui loppukilpailussa hieman taipumaan.

– Aika-ajon jälkeen oli aika väsynyt olo kropassa, joten pidin virettä yllä hiihtämällä aika reippaasti kaikki erät.

Päivän kolmas oli Aino-Kaisa Saarinen.

– Ihan pirteää menoa. Aivan en lopussa pystynyt tyttöjen vauhtiin vastaamaan. Välierähiihto oli parastani tänään. Loppukilpailussa ehkä vähän hätäilin alussa, kun jäin niin ensimmäisen nousun hiihdin ehkä vähän liian kovaa.

Toni Ketelä oli karsinnassa yhdeksäs ja lunasti loppukilpailupaikkansakin aikavertailun kautta oltuaan erässään kolmas.

– Ei se taktiikkana ollut, mutta erä erältä parani meno tänään. Oli mukavaa huomata, että finaaliin lähdettäessä oli voimakkain olo kropassa, Ketelä myhäili.

Matias Strandvall oli lähes voittamaton koko päivän. IF Minkenin hiihtäjä tunnusti seurakaverinsa olleen yksinkertaisesti kovempi lopussa.

– Tiedän, että jos tulemme Tonin kanssa loppusuoralle, niin Toni lyö minut 10 kertaa 10:stä. Pärjään Tonille paremmin ylämäkikirissä, mutta harmittaa, että Toni pystyi tänään ylämäkikirissäkin voittamaan, Strandvall naureskeli.

Hänen alkuperäinen ajatuksensa oli iskeä vasta haarakäyntinousussa, mutta aivan minuutti ennen lähtöä taktiikka muuttui räväkäksi startiksi. Reipasvauhtinen meno tuottikin lähes loppuun asti toivotun tuloksen. Kolmanneksi ylsi nuori haastaja Lauri Vuorinen.

– Kakkossija karsinnassa oli yllätys, Vuorinen tuumi päiväänsä tyytyväisenä.

Sunnuntaina Pyhäjärvellä hiihdetään viestit. Ketelällä oli selvä käsitys miesten viestistä:

– Otamme Minkenille kultaa, hän naurahti.