Jarkko Nieminen ja Sveitsin Roger Federer kohtasivat toisensa 15. kerran Istanbulin ATP-turnauksessa keskiviikkona. Nieminen ei ole aikaisemmin onnistunut Federeriä kukistamaan ja taipui tälläkin kertaa sveitsiläiselle eräluvuin 6-2, 7-5.

Federer aloitti ottelun todella vahvasti murtamalla Niemisen ensimmäisen ja kolmannen syötön. Toinen erä oli tasaisempi. Federer onnistui kuitenkin murtamaan suomalaisen syötön tilanteessa 5-5 vielä kertaalleen pitäen oman syöttövuoronsa heti perään.

Turkkilaisyleisöä oli saapunut runsain määrin kannustamaan sveitsiläispelaajaa paikanpäälle.

– Tunnelma oli erittäin hyvä läpi ottelun. Toinen erä oli hieman haastavampi minun osaltani. Minulla oli siinä muutama tilaisuus murtaa syöttö jo aikaisemmassa vaiheessa. Olen tietenkin iloinen voitosta, Federer kommentoi ottelun jälkeen turkkilaismedialle.