Hurrikaani-Loimaan serbialaishakkuri Vladimir Cedic ja LP Viestin keskitorjuja Laura Pihlajamäki on valittu maaliskuun pelaajiksi lentopallon Mestaruusliigassa.

Cedic on tehnyt pudotuspeleissä 24,8 pistettä ottelua kohden ja kerännyt tehotilastoon kahdeksassa ottelussa 117 pistettä plussaa. Cedicin hyökkäysprosentti on ollut 49,2. Hurrikaani-Loimaa voitti puolivälieräsarjassa Sampon 3-2 ja johtaa välieräsarjaa VaLePaa vastaan voitoin 2-1.

Laura Pihlajamäki on puolestaan ollut tasaisen vahva LP Viestin riveissä joukkueen edetessä finaalisarjassa jo 3-0- johtoon voitettuaan sitä ennen puolivälierissä LP-Vampulan 3-0 ja välierissä Woman Volleyn 4-0. Pihlajamäki on tehnyt maaliskuun pudotuspeleissä tehot 11,3/+7,2 napsien 17 torjuntaa. Hyökkäysprosentti on ollut 55.

Pihlajamäelle valinta oli kauden ensimmäinen ja Cedicille toinen (valitiin myös joulukuun tähdistöön). Pihlajamäki on aiemmin ollut kuukauden pelaaja marraskuussa 2009

Miesten kuukauden tähdistöön valittiin Hurrikaanista Cedicin lisäksi keskipelaajaksi Matti Oivanen (1. valinta). Kokkolan Tiikereistä valituiksi tulivat passari Steven Kehoe (2.), yleispelaaja Matti Hietanen (2.) sekä libero Pasi Hyvärinen (2.). VaLePasta valinta osui yleispelaaja Olli Kunnariin (2.) ja keskitorjuja Matthew Pollockiin (3.).

Naisissa Laura Pihlajamäelle valinta kuukauden tähdistöön oli ensimmäinen tällä kaudella. Myös hakkuriksi valitulle LP Kangasalan Chantale Riddlelle valinta oli ensimmäinen, samoin toiseksi keskipelaajaksi valitulle Woman Volleyn Jennifer Keddylle.

Tähdistön passariksi valittiin LP Viestin Viktoriia Tuchashvili (4. valinta tällä kaudella), liberoksi samasta seurasta Roosa Koskelo (4.) ja toiseksi yleispelaajaksi Lena Lymareva (4.). Toisen yleispelaajan paikan sai HPK:n Lexi Erwin, joka valittiin kuukauden tähdistöön jo viidennen kerran kuudesta mahdollisesta kerrasta.