Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä sijoittui kolmanneksi Dessaun yleisurheilukilpailuissa Saksassa perjantai-iltana. Tulos oli avauskisaan mainio 13,94 (+0,3).

Kilpailun voitti Israelin Hanna Knyazeva tuloksella 14,35. Saksan Jenny Elbe oli kakkonen tuloksella 14,15.

Mäkelä sai hyviä päänahkoja, sillä hän voitti viime kesänä 14,34 hypänneen Saksan Kristin Gierischin, Puolan Anna Jagaciakin (ennätys 14,25) ja Saksan Katja Demutin (ennätys 14,57).

– Ihan ok tulos, mutta vähän harmittaa neljä yliastuttua hyppyä. Mutta tästä on hyvä jatkaa, tämä oli tosi hyvää kisakokemusta joka tapauksessa. Positiivista oli sekin, että pystyin kovassa seurassa keskittymään olennaiseen koko ajan. Seuraavaan kisaan on hyvä siirtyä täyteen vauhtiin, Mäkelä kommentoi SuomiUrheilu-sivustolle kilpailua tuoreeltaan.

Mäkelä hyppäsi Saksassa 14 askeleen vauhdilla, kun hänen normaalivauhtinsa on ollut 16 askelta. Siihen oli selkeät syyt.

Nyt hyppäsin lyhyemmällä vauhdilla, koska ollaan vielä treenikaudella, eikä tähän kisaan pitänyt alun perin edes osallistua. Manageri Jukka Härkönen puhui kuitenkin Portugalin leirillä minut ja valmentajani Leppäsen Maken ympäri ja täällä ollaan. Silti olen alusta asti puhunut ja pitänyt tätä harjoituskilpailuna.

Myös valmentaja Leppänen oli tyytyväinen avauskilpailuun.

– Oikein hyvä avaus ihan keskellä treenikautta, nyt vaan edetään suunnitelmien mukaan. Kokemukseni perusteella 18 askeleen täysi vauhti toisi hyppyyn lisää mittaa noin 20-30 cm, mutta että sen pystyisi tekemään, pitää olla kaikki asiat parhaassa kondiksessa, Leppänen arvioi.

Seuraavan kerran Mäkelä hyppää todennäköisesti 14.6. Lahden Eliittikisoissa.

Juttua muokattu Mäkelän ja Leppäsen kommenteilla klo 23.18