Keilailun naisten SM-kilpailujen loppukilpailu pelataan tulevana lauantaina Tuusulan keilahallissa.

Loppukilpailussa keilaa toista kuukautta kestäneen kahdeksan sarjan karsinnan 16 parasta naista. Karsinnan tuloksiin jatketaan ensin kuusi sarjaa, jonka jälkeen kahdeksan parasta naista jatkaa jokainen jokaista vastaan otteluin, edelleen pelattuihin pisteisiin laskien. Pelit huipentuvat kolmen parhaan pudotuspeleihin, joissa voiton ratkaisee kahden sarjan yhteistulos.

Karsinnan voittoon keilasi seitsenkertainen Suomen mestari Lahden Bayn Krista Pöllänen, joka murjoi karsinnassa historian kovimmat lukemat 2031 (k.arvo 253,9).

Pöllänen on maajoukkueuransa jo päättänyt, mutta tuntuu vielä vanhasta muistista löytäneen mahtavan vireen SM-kilpailuihin. Kakkoseksi keilasi viime vuoden hopeamitalisti, helsinkiläisen GB:n Reija Lundén, 1874 (234,3). Eroa Pölläseen on huimat 157 pistettä.

Kolmantena loppupeleihin lähdettäessä on Porin Giantsin Piritta Maja tuloksella 1858 (232,3). Majan seuratoveri, kahden edellisen vuoden mestari, Sanna Pasanen sai karsinnassa kokoon 1687 (210,9), eli hänellä on kiinni kurottavaa 171 pistettä, mikäli mielii pudotuspeleihin puolustamaan mestaruuttaan. Sarjoja tuohon kyllä riittää 14 kappaletta.

Muut finalistit ovat Eliisa Hiltunen, Bay Lahti, Roosa Lundén, GB Helsinki, Iina Rinne, Bay Lahti, Mari Nurmilo, Giants Pori, Heli Kotakari, FC-Kotka, Jonna Paavola, FC-Kotka, Iida Gylden, FC-Kotka, Riikka Nenonen, Giants Pori, Heidi Poikonen, GB Helsinki, Jenni Blomberg, R-ABC Lappeenranta, Jonna Jokinen, Cherry Tampere ja Riikka Ratia, Bay Lahti.

Karsinnassa ratkaistiin myös pari- ja joukkuemestaruudet. Parikultaa veivät Bayn Nina Haavisto ja Krista Pöllänen tuloksella 3646 (227,9). Joukkuekultamitalit ansaitsivat GB:n Reija Lundén, Roosa Lundén, Heidi Poikonen ja Salla Savenius pistein 6969 (217,8).