The Second Ice Age -otteluiltaan on enää hieman yli viikko.

Ensi viikolla koittaa avoimet harjoitukset ja punnitustilaisuus. Robert Helenius on terävässä iskussa. Tällä hetkellä on menossa viimeinen raskas viikko, viimeinen viikko on varattu herkistelylle ja käynnille nuorisokodissa. Avoimet harjoitukset ja virallinen punnitustilaisuus tapahtuvat kauppakeskus Rewell Centerissä. Viimeiseen viikkoon kuuluu myös vierailu nuorisokodissa.

Viikinkien elämästä ja taistelutahdosta voimaa ammentava Helenius lähtee luottavaisin mielin kohti ensi viikon ottelua. Lauantaina vastaan asettuu kuusinkertainen Georgian amatöörimestari ja maansa raskaansarjan nyrkkeilijöiden rankingin kärkinimi Beka Lobjanidze.

− Helenius on erittäin hyvässä kunnossa, iskut lähtevät herkästi, mutta painavasti, liikkuminen on kevyttä, sanoo matchmaker Markus Lammi.

Olemukseltaan rauhallisuutta huokuvan Heleniuksen lyöntitehonsa on noin 60 prosenttia voimakkaampi kuin aiemmin. Helenius itse vakuuttaa, ettei katsele ottelun vedonlyöntikertoimia, vaan tähtää taistoon visio mielessään.

− Voitto on mielessä, mutta treeniä on rakennettu niin, että valmistaudun jo kovempiin kohtaamisiin, sanoo Helenius. Hänen suunnitelmissa on otella vielä tänä vuonna mahdollinen isompi ottelu.

Pohjolan Painajainen sparraa tällä hetkellä Vaasassa muun muassa tämän vuoden Viron amatöörinyrkkeilyn superraskaansarjan mestarin sekä kaksinkertaisen thainyrkkeilyn maailmanmestarin Andrei Bokanin sekä suomalaisen Pirkka Suksen kanssa.

Suksi on moninkertainen potkunyrkkeilyn raskaimman painoluokan Suomen mestari sekä entinen amatöörien SM-hopeamitalisti. Viime hetken harjoitusvastustajatkaan eivät tarjoa kevyttä sparrausta. Nyt otetaan kaikki irti. Ottelua edeltävä viikko on herkistelyä.

Vierailu nuorisokodissa

Viimeisellä viikolla ennen ottelua on herkistelytreenien lisäksi tiedossa avoimet harjoitukset kauppakeskus Rewell Centerissä keskiviikkona klo 17:00. Näin ihmiset pääsevät arviomaan itse Heleniuksen terävän kunnon. Päivää ennen ottelua, perjantaina 12.6., Rewell Centerissä järjestetään nyrkkeilytapahtuman virallinen punnitustilaisuus klo 17:00.

Ensi viikkoon kuuluu myös muuta kuin nyrkkeilyä. Helenius vierailee yhtenä päivänä Kustaalan nuorisokodissa, jossa Helenius tapaa 13–17-vuotiaita nuoria. Vierailun tarkoituksena on kertoa nuorille Heleniuksen omista valinnoistaan ja asenteestaan elämään. Ottelun järjestäjä Loud N’ Live Promotions Oy tarjoaa halukkaille nuorille ja lapsille myös mahdollisuuden tulla katsomaan Heleniuksen paluuottelua Suomessa paikan päälle lauantaina 13. kesäkuuta.

Otteluaikataulu
Raskas keskisarja: Janne Forsman (FIN) – Shalva Meleksishvili (GEO)
Ylempi keskisarja: Mathias Eklund (FIN) – Bojan Zarkov (SRB)
Ylempi välisarja: 
Jussi Koivula (FIN) – Micheal Obin (SWE / UGA)
Raskas keskisarja: Sami Enbom (FIN) – Beka Aduashvili (GEO)
Ylempi höyhensarja: Petteri Fröjdholm (FIN) – Serif Gurdijeljac (SRB)
Raskassarja: Robert Helenius (FIN) – Beka Lobjanidze (GEO)

MTV Katsomo lähettää nyrkkeilyillan suorana. Ovet Second Ice Age -tapahtumaan aukeavat lauantaina klo 18:00 ja ottelut alkavat klo 20. Illan kehäkuuluttajana toimii Lauri Salovaara.