Suomen futsalmaajoukkue pelaa lokakuussa MM-karsintojen esikarsintaturnauksen.

Vastaan asettuvat Bulgaria ja Sveitsi. Lohkovoittaja etenee karsintoje main round -turnaukseen, josta on pääsy itse MM-kisoihin.

– Olemme suosikkeja tässä lohkossa. Voittaja pääsee jatkoon ja se on meidän ainoa tavoite. Turha sitä mitenkään ujostella, maajoukkueen kapteeni Panu Autio toteaa SuomiUrheilun haastattelussa.

Tammikuussa Suomi eteni EM-karsintojen esikarsinnasta (Preliminary Round) jatkoon puhtaalla pelillä. Main Round -kierroksella Suomi pelasi tasapelin Italian kanssa, voitti Puolan ja hävisi niukasti Valko-Venäjälle. Paikka EM-kisoihin jäi harmittavan lähelle.

Futsal on ottanut Suomessa isoja harppauksia eteenpäin viime vuosina maajoukkuevalmentaja Mico Marticin johdolla. Tuleviin MM-karsintapeleihin Sveitsiä ja Bulgariaa vastaan ei voi kuitenkaan lähteä takki auki.

– Ihan tarkkaan kuvaa ei vielä Sveitsistä ja Bulgariasta ole, sillä emme ole heitä vastaan pelanneet, Espanjassa ja Venäjällä ammattilaisena aikaisemmin pelannut Autio kertoo.

– Sveitsi on suht tuore tulokas, mutta siihen nähden se on saanut hyviä tuloksia. Bulgaria on ollut pidempään mukana ja siellä on paljon perinteitä futsalissa.

Lohko pelataan 22.-25. lokakuuta, mutta lohkon isäntämaa on vielä auki.

Autio pelasi viime kauden espoolaisessa GFT:ssa Futsal-Liigassa. Tulevat kuviot ovat vielä hieman auki.

– Ei ole oikeastaan mitään uutista kerrottavana tästä. Näillä näkymin ura jatkuu Suomessa ja täällä vaihtoehtoja ei montaa ole, Autio sanoo.

Joonas Sarelius