Jarkko Niemisen tennisakatemiassa harjoitteleva Patrik Niklas-Salminen haluaa olla seuraava ”Jarkko Nieminen”.

Siinä missä Nieminen on lopettelemassa huikeata uraansa, hakee Niklas-Salminen vasta kannuksiaan tennishuipulle. 18-vuotias tennislupaus eteni tiistaina poikien sarjassa Wimbledonissa 16 parhaan joukkoon ja voitti myös kolmannen kierroksen mittelönsä (uutinen).

– Toivottavasti olen seuraava (pelaaja) Suomesta. Harjoittelen hänen akatemiassaan ja joskus treenaan hänen kanssaan, kun hän on kotona Suomessa. Tunnen Niemisen siis erittäin hyvin, Niklas-Salminen kertoo esikuvastaan itftennis.comille.

Niklas-Salminen saa oppia Niemiseltä.

– Tee parhaasi joka päivä. Se on paras neuvo häneltä. Tee lujasti töitä. Kun katsot ajassa taaksepäin ja näet tehneesi kaikkesi – se on se paras tunne.