Suomi pelasi kesällä lentopallon Maailmanliigan ilman monivuotisia runkopelaajiaan Olli Kunnaria ja passari Mikko Eskoa. Esko on Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa ilmoittanut lopettavansa maajoukkuepelit.

Ykköshakkuriksi noussut Olli-Pekka Ojansivu näkisi kaksikon mielellään vielä maajoukkueessa, mutta tälläkin asialla on kaksi puolta.

– Itse meidän pitää kehittää nuoria pelaajia. Emme voi surra ”Meskoa” ja Ollia loputtomiin, muuten saamme surra aika pitkään, hän linjaa SuomiUrheilu-sivuston haastattelussa.

Eskon paikan otti kesällä Turkin liigaan siirtyvä Eemi Tervaportti, mutta Kunnarin korvaaminen on osoittautunut paljon hankalammaksi, niin varmalla ja korkealla tasolla hän on yleispelaajan tonttia hoitanut.

– Ollin vastaanottopelaaminen on varmaa. Kun hän ja Lauri Kerminen ovat vastaanottamassa, saa kolmas vastaanottaja keskittyä aika pieneen tonttiin. Olli myös tavallaan ”tyytyy” vastaanottajan rooliin, eikä vaadi sen lisäksi miljoonaa passia, koska tietää, että on niin varma vastaanottaja, ”Lelu” analysoi.

Ojansivun ajatuksia menneen kesän Maailmanliigasta ja syksyn EM-kisoissa luettavissa tämän linkin takaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen