Mikko Ilonen on pitänyt taukoa kilpailuista kesäkuun viidennen päivän jälkeen, jolloin hän karsiutui Nordea Mastersista. Paluu pelikentille tapahtuu torstaina Ranskassa.

Alkukausi on sujunut tuloksellisesti mollivoittoisesti, sillä kauden paras sijoitus on 18. Kiinan avoimista. Viimeisten kisojen jälkeen pieni aikalisä olikin täten varmasti paikallaan.

Ilonen karsiutui Ruotsin kisan lisäksi Irlannissa ja BMW PGA Championshipissa, ja myös US Openin karsinnat tuottivat vesiperän.

– Nyt on hyvä harjoitusjakso takana ja hieno kisa edessä. Jostain syystä en koskaan ole Le National-kentällä onnistunut, vaikka rata on ensiluokkainen. Lämpöä on ainakin luvassa, yli 30 asteen luvut saattavat vielä jopa nousta, Ilonen ennakoi tiedotteessaan.

Ilonen suoritti ensiesiintymisensä ammattilaisena toukokuussa 2001 juuri Ranskassa. Osallistumiskertoja on kymmenkunta, paras sijoitus on 53.

Vuoden 2018 Ryder Cup-areena on tyyliltään sisämaan links-kenttä, jolla on myös lukuisia vesiesteitä.

Ilosella on Ranskasta myös hyviä muistoja. Hän oli Manner-Euroopan joukkueessa 2013 voittamassa Seve Trophya, myös Challenge Tourin Aa St. Amer Openissa Ilonen oli kaudella 2006 kymmenes.

Torstain kierrokselleen hän lähtee yhdessä Mike Lorenzo-Veran ja Richard Blandin kanssa kello 9, perjantaina kolmikon starttiaika on klo 14.