Yhdeksän karsintapeliä, yhtä monta voittoa – siinä Riikka Lehtosen ja Taru Lahden saldo beach volleyn World Tourin karsinnoista tänä vuonna. Suomalaiskaksikko on selviytynyt kauden aikana FIVB:llä pääsarjaan kaikissa kahdeksassa pelaamassaan turnauksessa.

Tiistaiaamuna Suomen aikaa napattu 21–18, 21–18 -voitto MM-kisoissa yhdeksänneksi sijoittuneesta kazakstanilaisparista Tatyana Mashkova – Irina Tsimbalova varmisti suomalaisille paikan myös Yokohaman Grand Slamiin.

Keskiviikkona käynnistyvä alkulohko on kivenkova. Lehtonen ja Lahti saavat vastaansa kanadalaisparin Heather Bansley – Sarah Pavan, yhdysvaltalaiskaksikon Emily Day – Jennifer Kessy sekä saksalaiset Laura Ludwigin ja Kira Walkenhorstin.

Kanadalaiset ovat nousseet podiumille kauden World Tourilla jo kolmesti, Kessy on olympiahopeamitalisti Lontoosta ja Ludwigilla on kokoelmissaan peräti seitsemän EM-mitalia. Tämän vuoden aikaisemmissa keskinäisissä kohtaamisissa suomalaiset ovat pystyneet voittamaan kertaalleen vain Ludwigin ja Walkenhorstin. Uusia päänahkoja olisi siis tarjolla.

Helteisessä ja kosteassa Yokohamassa alkulohkopelit on jaettu kolmelle päivälle. Jokaisen lohkon kolme parasta paria selviytyvät perjantai-iltana alkaviin pudotuspeleihin.

lähde: Lentopalloliiton / Beach Volleyn tiedote