Kaksi vuotta sitten Moskovan MM-kilpailuissa Kolumbian Caterine Ibargüen voitti naisten kolmiloikan tuloksella 14,85. Pekingissä hän uusi mestaruutensa viisi senttiä tätä paremmalla tuloksella.

Avauskierroksella pisimmälle 14,52 loikki Bulgarian Gabriela Petrova. Toisen kierroksen alussa Petrovan ohitti Ukrainasta Israeliin muuttanut Hanna Knjazjeva-Minenko tuloksella 14,78, mutta Ibargüenin toinen yritys kantoi hänet jo johtoon tuloksella 14,80 ja voittotuloksen 14,90 hän hyppäsi neljännellä yrityksellään.

Lontoon olympiavoittaja Kazakstanin Olga Rypakova ohitti Bulgarian Petrovan kolmannella yrityksellään, jonka pituus oli 14,59. Viimeisellä kierroksella Rypakova vielä paransi tuloksekseen 14,77, mutta hävisi hopeamitalin yhdellä sentillä Knjazjeva-Minenkolle.

Pistesijalle yllettiin tuloksella 14,25, mikä on vain viisi senttiä enemmän kuin Kristiina Mäkelän ennätys.

Teksti: SUL