Helsinki City Marathon, Perskindol Street Run ja lasten Chiquita Minimarathon juostaan lauantaina 15.8. Helsingissä loistosäässä. Luvassa on puolipilvistä parinkymmenen plusasteen säätä.

– Säiden lämpeneminen on näkynyt jälki-ilmoittautuneiden määrässä. Heitä on ollut runsaasti ja lisää tulee, HCM:n kilpailunjohtaja Markku Haverinen sanoo tiedotteessa.

Kolme juoksutapahtumaa saa lauantaina Helsingissä liikkeelle 7000-8000 liikunnan ja juoksun ystävää. Uutta aiempaan verrattuna on, että lauantaina juostaan noin 17 kilometrin mittainen Perskindol Street Run. Sen juoksijat käyttävät maratonin reittiä ja saavat loistopalvelut.

Helsinki City Marathon siirtyi täksi vuodeksi uudelle nopealle reitille, joka pysyttelee Helsingin alueella.

– Reitti on aiempaa selvästi nopeampi. Kahdeksan viimeistä kilometriä ovat hyvin tasaisia. Heti reitin alkuun on pitkiä ja vauhdikkaita laskuja, Haverinen sanoo.

– Hyviä katselupaikkoja ja juoksijoiden kannustuspaikkoja löytyy Havis Amanda -patsaan liepeiltä Kauppatorilta, Kansalaistorilta Musiikkitalon ja Kiasman välissä sekä Hesperian puistosta Töölönlahden länsirannalta, Haverinen vinkkaa.

Maraton alkaa lauantaina kello 15 Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä. Perskindol Helsinki Street Run -tapahtuman juoksijat lähtevät liikkelle kello 15.45 samasta paikasta.