Tuskin osasivat Joensuun Katajan koripallojoukkueen kannattajat viisi vuotta sitten arvata, että yksi heidän joukkueensa pelaajista pelaa muutaman vuoden päästä amerikkalaista jalkapalloa maailman ykkösliigassa NFL:ssa.

Näin on kuitenkin käynyt. Tämä kummajainen on Darren Fells, 29, multilahjakkuus Kaliforniasta. Nuorempana Fells keskittyi koripalloon ja ehti pelata lajia ulkomailla Suomen lisäksi myös Argentiinassa, Meksikossa, Belgiassa, Suomessa ja Ranskassa.

Pyöreän pallon vaihto soikeampaan muotoon tapahtui lopullisesti vasta pari vuotta sitten, kun hän allekirjoitti sopimuksen NFL-seura Seattle Seahawksin kanssa. Kaksi vuotta sitten syyskuussa Fells kaupattiin Arizona Cardinalsiin, jossa hän on jo ehtinyt tekemään ensimmäisen touchdowninsa. Fells onnistui tuossa tempussa pudotuspeleissä Carolina Panthersia vastaan.