Jyväskyläläisen Kirittärien Virpi Hukka ja Joensuun Mailan Tuomas Jussila on valittu Superpesiksen kuukauden pelaajiksi. Kärkijoukkueiden vastuunkantajat onnistuivat erinomaisesti sekä sisäpelissä ykköskärjen vaihtajina että ulkopelissä.

Hukka debytoi Superpesiksessä kaudella 2011 ja nousi suuren yleisön tietoisuuteen kärkilyöntitilaston voittajana 2012. Uusi askel uralla eteenpäin vei Jyväskylään, jossa helsinkiläisen Puna-Mustien kasvatti voitti uransa ensimmäisen naisten SM-mitalin ja kruunattiin etenijäkuningattareksi. Sama tahti on jatkunut kuluvalla kaudella. Etenijätilaston kärki merkkautti heinäkuussa tehot 2+1 lyötyä, 22 tuotua ja 57 kärkilyöntiä. Palkinnoille Hukka ylsi neljässä joukkueensa ottelussa.

Joensuun Mailaa nykyään edustavan Tuomas Jussilan ura Superpesiksessä käynnistyi räväkästi. Ensimmäisellä täydellä kaudella Ylivieskan Kuulan kasvatti sai kutsun miesten Itä-Länteen ja oli Pattijoen Urheilijoiden joukkueessa voittamassa seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta 2008. Viime vuosina Jussila on noussut monien papereissa jopa sarjan arvostetuimmaksi pelaajaksi. 75-prosenttisesti kärkilyönneissään onnistunut tilaston ykkösnimi iski heinäkuussa tehot 2+0 lyötyä, 17 tuotua ja 83 kärkilyöntiä, esiintyi ulkona vakuuttavasti isolla tontillaan polttolinjassa ja pokkasi viisi palkintoa 11 ottelussa. Joensuu porskuttaa sarjan kärjessä ja tavoittelee runkosarjan voittoa.

Rönkkö ja Mäkinen Ykköspesiksen parhaat

Miesten Ykköspesiksessä Imatran Pallo-Veikot on lähellä kotietua sarjan sisäisten pudotuspelien ensimmäiseen vaiheeseen. Yksi menestyksen arkkitehdeistä on kuukauden pelaajaksi valittu lyöjäjokeri Lauri Rönkkö, joka on ratkaissut joukkueelleen useita jaksovoittoja. Heinäkuussa Rönkkö merkkautti tilastoihin komeat 2+25 lyötyä.

Hämeenlinnan Paukku on vahvasti tyrkyllä naisten Ykköspesiksen ylempiin pudotuspeleihin. Yksi joukkueen johtohahmoista on lukkarin tontilla peliä pyörittävä Marjukka Mäkinen, joka kuuluu sisälläkin sarjan tehopelaajiin. Heinäkuun pelaajalla on takanaan 156 ottelun ja yhden Itä-Lännen kokemus Superpesiksestä.