Leena Vähä-Erkkilä sijoittui uransa ensimmäisissä ponivaljakoiden MM-kilpailuissa 25. sijalle tuloksella 198,24 virhepistettä. MM-kisat päättyivät Hollannissa tänään sunnuntaina.

Vaikka sijoitus ei Vähä-Erkkilää tyydyttänyt, löytyi kisaurakasta paljon positiivista. Valjakkokuskin vasta 9-vuotias suomalaissyntyinen welshponi S.W. Summer’s Dream Prince osoitti olevansa oikeassa seurassa ja että sillä on edellytyksiä parantaa suorituksiaan lisäkokemuksen ja harjoittelun myötä. Seuraavat MM-kilpailut siintävä kahden vuoden päässä.

-Poni oli tänään hyvä. Se palautui hyvin maratonista. Parastamme lähdimme tarkkuusradalle tekemään, vaikka tulos on mikä on, Vähä-Erkkilä kertoo omasta suorituksestaan.

Valjakko sai tarkkuuskokeessa 12 virhepistettä pallonpudotuksista ja 5,7 ajasta. Tulos 17,7 riitti tarkkuuden 28. tilaan. –Rata oli erittäin haastava ja tekninen, ja nopeus oli kova. Menimme niin kovaa kuin osasimme ja pystyimme. Pohja oli raskas ja vähän liukas, mikä yllätti minut muutaman kerran. Olosuhteet olivat kuitenkin kaikille samat.

-Kisasta jäi hyvä fiilis, en ole valmis heittämään hanskoja naulaan, vaan siirrän jo ajatuksia kaksi vuotta eteenpäin. Tämä kisa motivoi treenaamaan ja yrittämään lisää.

-Kouluun olen tyytyväinen, se oli virheetön. Ponista jäi vielä kuitenkin laatua näyttämättä. Kahden vuoden treenillä saamme otettua koulussa lisää pisteitä irti. Seuraavissa arvokilpailuissa on käytössä uusi ohjelma, mikä on nyt otettava haltuun. Siinä on ihan uusia tehtäviä.

Joukkueenjohtaja ja Vähä-Erkkilän henkilökohtainen valmentaja Ben Simonsénkin patistaa sipoolaista kansainvälisille radoille hakemaan lisää kokemusta.

-Tarkkuudessa ja maratonissa meillä on paljon treenattavaa ja niissä on mahdollista kehittyä paljon. Koulussa meillä on enemmänkin hiottavaa, Vähä-Erkkilä toteaa.

Silja Vihavaisen kasvattama S.W. Summer’s Dream Prince jatkaa muutaman viikon palautumisen jälkeen harjoittelua niin pitkään kuin kelit sallivat. Lajitreenin lisäksi poni kilpailee kansallisen tason koulua Milja Rannan kanssa. Talven aikana on tarkoitus kilpailla muutamat koulukilpailut, mikä vahvistaa ponin kisarutiinia.

-Ratsukko on mukana myös Helsingin Jäähallissa 4YourHorse –foorumissa. Se esiintyy Minna Lindströmin osuudessa. Siellä on tarkoitus harjoitella laukkapiruetteja tai laukanvaihtoja.

Poniyksiköiden maailmanmestaruuden voitti saksalainen Fabian Gänshirt ponilla David L tuloksella 156,88. Hopea meni Unkariin Martin Höllelle ponilla Apache de la Licorne (157,55) ja pronssi saksalaiselle Katja Helpertzille ja Nordstern’s Stoertebeckerille (158,94).

Lähde: Suomen ratsastajainliiton tiedote