Ukrainalaisen Vita Semerenkon huolet jatkuvat. 29-vuotiaalle Semerenkolle väliin jäävä kausi on toinen putkeen. Sotshin olympiavoittajaa haittaavat loukkaantumiset. Semerenko ei voi aloittaa kauttaan, koska on puolikuntoinen.

– Hän ei voi kilpailla, koska hän ei ole pystynyt harjoittelemaan kunnolla, kertoo Ukrainan ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Volodomyr Brynzak Expressenille.

Semerenko loisti 2014 Sotshin olympialaisissa, jossa hän voitti kultaa viestissä ja pronssia sprintissä. MM-kilpailuista häneltä löytyy viisi mitalia. Terveenä Semerenko oli Kaisa Mäkäräiselle todella kova kilpakumppani.

Ukrainalaistähden edellinen kausi jäi väliin selkäongelmien takia.

Semerenko on jo toinen olympiakultaa voittanut ampumahiihtotähti, joka ilmoittaa vetäytymisestään tulevan kauden haasteista. Elokuun alussa Valko-Venäjän Darja Domratsheva tiedotti sairastavansa pusutautia ja tähtäävänsä vuoden 2016 MM-kisoihin.