Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Nokian KrP:n Tuomas Savukosken pelirangaistuksen (PR3) aiheuttaman automaattisen yhden ottelun pelikiellon lisäksi yhden ottelun pelikieltoon vaarallisesta pelitavasta.

Pelirangaistus tuomittiin Savukoskelle Salibandyliigan ottelussa 14.10. Tapanilan Erä – Nokian KrP.

– Tapanilan Erän pelaaja Tuomas Iiskola pelaa pallon KrP:n pelaajan Tuomas Savukosken mailaan. Pallo kimpoaa korkealle ja putoaa pelaajien väliin. Molemmat pelaajat lähtevät tavoittelemaan alas putoavaa palloa. Ennen pelaajien törmäystä Savukoski kohottaa oikean jalkansa siten, että hänen jalkansa osuu Iiskolan oikeaan kylkeen. Iiskola loukkaantuu tilanteessa, kertoo kurinpitäjä tilanteesta.

– Tutkittavan tapauksen kaltaisia pelitilanteita tapahtuu ottelun aikana jatkuvasti. Kaksi tai useampi pelaaja juoksee kohti pomppivaa tai ilmasta putoavaa palloa. Sääntöjen mukaan palloa voidaan pelata vartalolla, jalalla polven alapuolelta tai mailalla polven alapuolelta. Tilanteissa tapahtuu usein vartalokontakteja. Iiskolan ja Savukosken välinen tilanne ei ollut poikkeava. Kaksi pelaajaa tavoittelevat samalta etäisyydeltä palloa. Pelaajat ovat pitkään rintamasuunta toisiaan kohti, joten voidaan olettaa, että molemmilla on havainto toisesta pelaajasta, vaikka fokus on pallossa.

– Savukosken toiminta on tilanteen tavanomaisuus huomioiden enemmän piittaamatonta ja tahallista kuin varomatonta ja vahinko. Savukosken olisi pitänyt ymmärtää, että samalta etäisyydeltä palloa lähestyvä pelaaja tulee Savukoskea sellaiselle etäisyydelle, että palloa ei voi turvallisesti pelata kohotetulla jalalla.

– Rangaistuksen ankaroittamisperusteena katson, että Savukosken jalka oli selkeästi kohotettu yli sääntöjen salliman rajan. Vastapelaajan pitää voida luottaa siihen, että kaikissa, niin poikkeavissa kuin tavanomaisissakin, tilanteissa pelataan sääntöjen mukaan. Tämä olettamus on turvallisen salibandyn peruskulmakivi. Tätä olettamusta Savukoski rikkoo käytöksellään ja hänen toimintansa on piittaamatonta toisen pelaajan turvallista pelaamista kohtaan, kurinpitäjä perustelee päätöksessään.

Tuomas Savukoski kärsii rangaistuksensa Salibandyliigan otteluissa 17.10. OLS – Nokian KrP ja 20.10. Nokian KrP – SPV.

Lähde: Salibandyliigan verkkosivut