Satu Mäkelä-Nummela on sijoittunut naisten trapin maailmancupin finaalissa kahdeksanneksi. Kisa käytiin maanantaina Kyproksen Nikosiassa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancupin finaali järjestetään Kyproksen Nikosiassa. Finaaliin osallistuu kuusikymmentä urheilijaa, jotka edustavat kaikkiaan 28 maata. Satu Mäkelä-Nummela on kisan ainoa suomalainen.

Naisten trap kilpailtiin maanantaina. Mäkelä-Nummela sijoittui yhdentoista osanottajan joukossa kahdeksanneksi. Hänen peruskilpailunsa tulos oli 67 (23+22+22). Finaaliraja oli 70.

– Eipä tällä tuloksella ylpeillä voi. Toisen sarjan alun ”reiät” ja vikan sarjan lopun pummit notkauttivat polvilleen pahasti, Mäkelä-Nummela sanoi.

– Kyllä ampumattomuus Lonaton MM-kisojen jälkeen näkyy. Pätkittäin on sitä ”normi-Satua”, ja sitten tulee se uinahdus eli laiska veto kiekon perään. Ainoa asia, joka ei harmita, on sää. Nikosiassa on fantastiset 26-30 astetta lämmintä.

– Suomeen on taas mukava palata. Nyt alkavat tauko ja ”sotasuunnitelman” laatiminen ensi vuoteen. Tai on se kyllä hyvin pitkälle jo selvää, enää on joitakin päivien tarkennuksia. Kauteen jäi vielä tahtoa tehdä asioita paremmin, ja nyt tauon jälkeen alkaa todellakin tekemisen meininki, Mäkelä-Nummela sanoi.

Peruskisan parhaan tuloksen 74 teki Espanjan Fatima Galvez, joka voitti Lonatossa syyskuussa MM-kultaa. Kilpailun ykkönen oli lopulta San Marinon Alessandra Perilli. Hän oli kultamitaliottelussa Slovakian Zuzana Rehak Stefecekovaa parempi pistein 13-10. Galvez oli kolmas.

Maailmancupin finaaliin valittiin parhaat ampumaurheilijat tänä vuonna järjestettyjen neljän maailmancupin osakilpailun perusteella. Lisäksi kilpailuun osallistuivat syyskuisten Lonaton MM-kilpailujen mitalistit ja viime vuoden finaalin ykkönen.

Mäkelä-Nummela voitti toukokuussa Larnakan kilpailun ja varmisti samalla olympiamaapaikan ensi vuoden elokuussa Rio de Janeirossa järjestettäviin olympialaisiin. Viime viikon tiistaina hänet nimettiin ensimmäisten suomalaisurheilijoiden joukossa Rion olympiajoukkueeseen.

Mäkelä-Nummela voitti maailmancupin finaalin Slovenian Mariborissa vuonna 2012.

Lähde: Ampumaurheiluliitto.fi