Israelin EM-uintien neljäs kisa-aamu antoi vauhtia suomalaisnaisille 50 metrin selkäuinnissa. Mimosa Jallow ui illan semifinaaleihin uudella SE-ajalla 27,36. Jallow paransi Espoon SM-uinneissa pari viikkoa syntynyttä Suomen ennätystään viidellä sadasosalla.

– Tosi hyvä uinti, voimakkaan tuntuista. Päätettiin Maken (valmentaja Marko Malvela) kanssa, että rauhoitetaan vähän uintia, ei niin paljon kierrosten kautta, ja se toimi tosi hyvin. Oli ihan sikahauskaa, tästä on hyvä lähteä iltaan, Jallow riemuitsi.

Jallow oli alkuerien kymmenes. Kahdeksanteen sijaan oli marginaalia vain kuusi sadasosaa. Välierät uidaan illalla klo 17.30 ja finaali 19.05.

Aikuisten EM-kisojen ensikertalainen, 17-vuotias Simmiksen Lotta Upanne, suoriutui myös erinomaisesti kisojen päätösmatkallaan 50 metrin selkäuinnissa. Upanne siirtyi uudelle sekuntiluvulle napaten nuorten SE-ajan kokonaan omiin nimiinsä, tähän asti hän on jakanut ennätysajan 28,06 Lotta Nevalaisen kanssa. Upanne kiiruhti tänään aikaan 27,92.

– Oli se odotettu tulos, uinti vain olisi voinut olla vähän nopeampi ja jalat toimia paremmin, mutta maaliintulo onnistui tosi hyvin. Kisojen alla pieni sairastelu verotti pidempiä matkoja, mutta tämä tuli hyvin. Kokonaisuutena olen ihan tyytyväinen kisoihini, Upanne kommentoi.
Sijoitus oli 19:s, Upanne jäi viimeisestä välieräpaikasta 0,23 sekuntia.

Lähde: Uimaliiton tiedote