Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko urheilusta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Miinusta:

– Suomalaisten mäkihyppääjien kausi on ollut täydellinen katastrofi. Suomalaisilla on maailmancupin pisteitä tällä hetkellä yhteensä 56. Lauri Asikaisella 42 ja Ville Larinnolla 14. Cupia johtavalla Slovenian Peter Prevcillä on pisteitä yli 1600…

– Ei voi kuin ihmetellä, miten tämä on mahdollista. Romahdus on ollut jatkuvaa ja syöksy hurjaa. Salpausselän kotikisa eilen Lahden suurmäestä kertoi yhdessä paketissa kaiken. Paras suomalainen oli Ville Larinto, 36:s. Muut suomalaiset Niko Kytösaho, Jarkko Määttä ja Lauri Asikainen olivat kilpailun kolme viimeistä miestä sijoilla 48, 49 ja 50. Salpausselän mäkimontussa ei kovin paljon katsojia ollut, mikä ei ole ihme.

– Mäkiväen kesken on käyty kovaa keskustelua siitä, onko suomalainen valmennuslinja väärä ja lajianalyysi vanhentunut. Ei tarvitse kuin katsoa tuloksia, niin tietää vastauksen. Silti mitään ei tapahdu. Mika Kojonkosken pitäisi ottaa suomalaisen urheilun suurimpana pomona tilanne nyt haltuun ja vaihtaa mäkivalmennuksen rosteri kokonaan. Yhtään aikaa ei olisi hukattavaksi ajatellen vuoden päässä häämöttäviä MM-kotikisoja. Jos mäkimiehemme eivät siellä menesty, menettävät Lahti ja Hiihtoliitto valtavat lipputulot, se on aivan varma. Miksi Kojonkoskea ei tunnu lempilajinsa ihan kauheasti kiinnostavan?

– Miksi ihmeessä osa valmentajista haraa vastaan, vaikka on ilmiselvää, että nykysysteemillä oikea tekniikka ei löydy eli tulosta ei tule?