Helsingin SM-uintien neljännen kisapäivän tähtihetki oli Emilia Pikkaraisen Suomen ennätys 50 metrin perhosessa.

Tammikuussa Suomen ennätyksen 50 metrillä perhostellut Pikkarainen voitti odotetusti lajin Suomen mestaruuden. Rion rajaa 100 metrin perhosessa metsästävä neito ui rennolla nappiuinnilla upean SE-ajan 26,85. Uusi ennätys oli neljä sadasosaa kovempi, kuin Pikkaraisen nimissä ollut edellinen ennätys, joka oli uitu tammikuussa Luxemburgissa.

– Uinti oli nyt rennompi ja vapautuneempi kuin satanen. Se eteni alusta loppuun hyvin, en keksi mitään korjattavaa, onnellinen Pikkarainen myhäili uinnin jälkeen.

Perhostelija jätti syksyn EM-kilpailut väliin viisaudenhampaiden poiston vuoksi. Hän on päätökseensä tyytyväinen.

– Onneksi en lähtenyt sähläten kisaamaan. Sain aloitettua uuden kauden ajoissa ja se on tärkeää, koska olympianäyttö on jäänyt myöhään.

Seuraavan kerran Pikkarainen nähdään 100 metrin Rion A-rajan metsästystouhuissa jo ensi torstaina kansainvälisissä kisoissa Ruotsissa. Keskiviikkona hän saa uitua 50 metrisen satasen alle, tämä valmistaa hyvin tositouhuun.

– On helpompi uida, jos on joku laji jo alla. Jos saan kovan näytön, se lupailee paikkaa Riossa. Jos raja ei mene vieläkään ali, herkistelen täysillä EM-kisoihin. On parempi uida vähän ali A-rajan kuin B-raja monta kertaa vahvasti.

Pikkaraisella on aikaisemminkin jäänyt rajan alitus viime tippaan, Lontoon olympialaisissa, ja tälläkin kertaa hän on valmis ravaamaan FINA:n kisoja kesällä, jos tarve vaatii, eikä EM-kisoissa tarvittavaa rentoutta saavuteta. Kovassa kunnossa nainen on osoittanut olevansa.

Lähde: Uimaliitto