Rion olympialaisiin tähtäävät Riikka Lehtonen ja Taru Lahti aloittivat voitokkaasti beach volleyn World Tourin osakilpailun Turkin Antalyassa.

Avauspäivän saldoksi suomalasille kirjattiin kaksi puhdasta 2-0 voittoa.

Aamupeli kävi hyvästä lämmittelystä. Siinä Lehtonen ja Lahti pääsivät helpolla emäntämaan Esra Köksalania ja Merve Aktasia vastaan. Loppunumerot 21-6, 21-13 kertovat selkeästä tasoerosta suomalaiskaksikon ja villillä kortilla pääsarjaan päässeiden turkkilaisten välillä.

– Avauspeli hoidettiin hyvällä perussuorittamisella, varsinkin syöttö ja torjunta toimivat erinomaisesti, Lehtonen summasi.

Suomalaispari ratkaisi turnauksen jatkopaikan voittamalla päivän toisessa ottelussa saksalaisduon Victoria BieneckJulia Grossner 21-16, 21-15.

– Iltapäivän pelin salaisuus oli hyvä keskittyminen. Vastustaja syötti hyvin, mutta vaikeista paikoista saimme oman sideout-pelin kulkemaan. Lisäksi torjunta-puolustus toimi kivasti, Lehtonen kertoi.

Torstaina pelattavassa alkulohkon päätöskamppailussa on panoksena lohkovoitto ja samalla paikka suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle. Siinä Lehtonen ja Lahti kohtaavat 2013 MM-hopeaa saavuttaneet saksalaiset Karla Borgerin ja Britta Büthen.

Lähde: Lentopalloliitto