Sami Ritsilä pääsi hienosti San Marinon maailmancupin kaksoistrapin finaaliin ja saavutti uransa parhaan maailmancup-sijoituksen. Hän sijoittui kuudenneksi. Simo Köylinen oli 35:s ja Miki Ylönen 37:s.

Ritsilä ampui peruskilpailussa 138 kiekkoa (27+25+28+29+29) ja pääsi saman tuloksen tehneen kolmen muun urheiluampujan kanssa finaaliuusintaan. Jaossa oli yksi paikka finaaliin eli kuuden parhaan joukkoon.

Ritsilä nappasi paikan, kun hän rikkoi kuusi kiekkoa. Ruotsin Håkan Dahlby jäi uusinnassa viiteen kiekkoon, Iso-Britannian Steven Scott kolmeen ja Guatemalan Enrique Brol yhteen.

Kiina Pan Qiang teki peruskilpailun parhaan tuloksen 143. Hän oli lopulta neljäs. Yhdysvaltain Joshua Richmond voitti kultamitaliottelussa Saksan Andreas Löwin 29-28.

Ritsilän tulos semifinaalissa oli 24/30. Se riitti kuudenteen sijaan eli hän ei päässyt mitaliotteluihin. Joka tapauksessa tuloksena oli hänen uransa paras maailmancup-sijoitus ja kaikkiaankin paras sijoitus mc- tai kansainvälisissä arvokisoissa.

Hän sijoittui viime vuonna Bakun Euroopan kisoissa yhdeksänneksi. Sama sijoitus tuli vuoden 2011 maailmancupissa Pekingissä.

Nyt sitten tuli kauan odotettu finaalipaikka.

– Sitä on jahdattu pitkään! Olen tyytyväinen, vaikka finaali ei mennytkään sillä tavalla kuin sen piti mennä. ”Semin” alku oli paha, Ritsilä, 43, kertoi, kun oli päässyt pois dopingtestistä.

– Joka tapauksessa finaalipaikka maistuu hyvältä – ja etenkin tapa, jolla se tuli. Peruskisassa oli sähläämistä ja onnistumisia, ja sitten finaaliuusinta meni todella putkeen. Siinä onnistui kaikki, ja sain pudotettua kovia nimiä pois kuuden parhaan joukosta.

Lähde: Ampumaurheiluliitto