Rio de Janeiron olympialaisiin nimetyt urheiluampujat Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos olivat tiedotusvälineiden tavattavissa Orimattilan ampumaurheilukeskuksessa.

Rento ja sanavalmis kaksikko otti tilanteen heti haltuunsa ja piti hyvää henkeä yllä koko tilaisuuden ajan eli runsaat kaksi tuntia. Edes kylmä kesäsää ei hyydyttänyt heitä. Tiedotusvälineiden edustajat kysyivät Mäkelä-Nummelalta ja Törnroosilta heidän kaudestaan, tuloksistaan ja tekniikastaan sekä tietysti Rion olosuhteista.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Mäkelä-Nummela, 45, osallistuu olympialaisiin nyt kolmannen kerran. Hän voitti trapin olympiakultaa Pekingissä 2008 ja sijoittui seitsemänneksi Lontoossa neljä vuotta sitten. Heinolassa asuvalle ja Lahden Ampumaseuraa edustavalle Törnroosille, 33, Rion olympialaiset ovat hänen uransa ensimmäiset.

– Kenen päässä on paras päivä. Kuka tahansa voi voittaa, Törnroos vastasi kysymykseen menestysmahdollisuuksista.

Kun Mäkelä-Nummelalta ja Törnroosilta kysyttiin, mitä mieltä he ovat siitä, että Rion ampumaurheilussa on mukana kaksikko Päijät-Hämeestä, Mäkelä-Nummela vastasi:

– Ehkä täällä on tehty jotain oikein! Ja kyllä, on se jännä asia, että me molemmat olemme tältä seudulta.

Entä sitten ne tavoitteet Riossa?

– Lähden tavoittelemaan finaalipaikkaa jokaisessa kilpailussa. En laske rimaa nytkään. Finaali on sitten ihan uusi tilanne, Mäkelä-Nummela sanoi.

– Tavoitteena on elämäni paras kilpailu, Törnroos vastasi.

Rio de Janeiron olympialaisten avajaiset ovat 5. elokuuta. Rion ampumaurheilussa kilpaillaan 6.-14. elokuuta. Naisten trap ammutaan sunnuntaina 7. elokuuta ja miesten trap 7.-8. elokuuta.

Lähde: Ampumaurheiluliitto