Oskar Kirmes suoriutui ensimmäisistä olympialaisistaan tyylikkäästi ehjin sarjoin voimistellen Rion olympialaisissa miesten telinevoimistelun kuusiottelun alkukilpailussa sijalle 35./49. pisteillä 84,123. Harmillisesti Kirmeksen tavoitteena ollut kuusiottelun finaali jäi pisteen päähän.

– Mahtava fiilis voimistella olympialaisissa, mutta rekki jäi hieman harmittamaan. Siinä meni se piste, jolla olisi päässyt finaaliin. Mutta kaiken kaikkiaan ehjä ottelu ja hyvät fiilikset, permannolla kuitenkin 19. eli maailman top 20 voimistelijoissa, Kirmes kommentoi Riosta.

Kirmeksen voimistelu olympialaisissa oli tyylikästä katseltavaa. Ottelun aikana tuli pieniä virheitä, ainoa huomattavampi vähennys tuli rekiltä, kun Kovacs-voltti tuli liian lähelle tankoa, jolloin Kirmes joutui koukistamaan jalkojaan. Hevosella Kirmes voimisteli ennätyspisteensä 14,000 ja permannolla nähtiin jälleen vahvaa Kirmestä parhaimmillaan.

– Ekat olympialaiset oli huikea kokemus. Kausi on ollut pitkä, joten seuraavaksi lomalle ja sen jälkeen takaisin salille kovaa duunia tekemään kohti Tokiota.

Kirmes on ottelijana tyylikäs ja puhdas voimistelija, mutta nuorella voimistelijalla on vielä vaikeusosissa ja voimassa kehitettävää. Kirmeksen suoritus antaa kuitenkin uskoa ja innostaa myös muita suomalaisia voimistelijoita.

Oskar Kirmeksen suoritukset Rion olympialaisissa olivat paitsi harvinaista herkkua suomalaiselle miesten telinevoimistelulle, mutta myös oven avaus tulevia arvokilpailuja silmällä pitäen. Kirmeksen johdolla suomalainen voimistelu on matkalla kohti kansainvälistä huippuvoimistelua.

Tulevina vuosina suomalaisessa miesten telinevoimistelussa painotetaan joukkuekilpailun kehittämiseen, jolloin saadaan nostettua kansallista voimistelutasoa. Näin Kirmes saa Tokion 2020 olympialaisiin muista suomalaisista voimistelijoista kirittäjiä ja haastajia.

Suomen tie kohti kansainvälisen huippuvoimistelun kärkeä on auki.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote