Naisten sekauintiviestijoukkue ui perjantaina alkuerissä.

Naisten 4 x 100 metrin sekauintiviestissä uivat Mimosa Jallow (selkäuinti), Jenna Laukkanen (rintauinti), Emilia Pikkarainen (perhosuinti) ja Hanna-Maria Seppälä (vapaauinti).

Mukana viestissä on 16 joukkuetta, joista alkuerien kahdeksan parasta pääsee finaaliin. Suomen tilastoaika (4.01,49) on 14:nneksi paras.

– Nämä neljä uimaria ovat ainoa suomalaisjoukkue Riossa, joten olemme tietenkin hyvin ylpeitä siitä, että sekauintiviesti on mukana täällä maailman 16 parhaan joukossa, joukkueenjohtaja Jari Varjonen iloitsee Suomen Olympiakomitean tiedotteessa.

– Mielestäni viestijoukkueen hyvä tavoite on lähteä parantamaan toukokuista EM-kisojen SE-aikaa. Ja jos aivan optimisuoritus tulee, niin ei finaalipaikkakaan mahdottomuus ole, mutta se edellyttää kyllä ehdottoman huippusuoritusta kaikilta uimareilta, Varjonen jatkaa.

Suomen joukkueen konkari Seppälä kertoo viestiuinnin tuovan lisäpotkua suoritukseen.

– Ehkä näissä viidensissä kisoissa voi ottaa tavallaan vähän rennommin, koska se viesti on aina hauskin osuus kilpailuissa, ja siellä tulee ylimääräinen buusti muista tytöistä, kun mennään joukkueena starttaamaan. Meillä on kyllä mahdollisuus yllättää, Seppälä uskoo.

Sekauintiviesti uidaan klo 20:54 alkaen Suomen aikaa.