Vesa Törnroos oli harmissaan karsiuduttuaan trap-kilpailussa Rion olympialasissa.

Törnroos oli avauspäivän jälkeen kymmenentenä rikottuaan 69 (22+23+24) kiekkoa. Neljäs sarja tuotti tuloksen 24, ja viimeiseen sarjaan hän paukutti tuloksen 23. Yhteistulos 116 oikeutti lopulta 11. sijaan.

Se ei ollut ensimmäisen kerran olympialaisiin osallistuneen Törnroosin, 33, mieleen:

– Ihan kiva ei tällaisissa kilpailuissa riitä! Se on vain niin julmaa. Tämä ei ollut se kisa, josta näin unta. Elämäni kilpailu on siis vielä edessäpäin, Lahden Ampumaseuran urheiluampuja sanoi urakkansa päätyttyä.

– Minulla on nyt aika pettynyt fiilis, ja se syö miestä maantierotan lailla. Minun olisi pitänyt pystyä parempaan. Sarjojen alkuihin tuli viisi turhaa pummia, mikä on paljon. Vika on pieni, mutta kun se on päässä, Törnroos tokaisi.

Hän sanoi jännittäneensä ”kuten kuuluukin jännittää”. Jännitys ei siis vienyt pisteitä. Hän aloitti toisen kilpailupäivän pummilla.

– Ajattelin, ettei tämä ole todellista. Sain kuitenkin tilanteen nollattua, ja ammuin sarjan loppuun erittäin hyvin. Olosuhteet olivat hyvät. Eilen tuuli, mutta se ei häirinnyt. Tänään oli pimeämpää, mutta valo oli kuitenkin tasainen.

Rion trapiin osallistui 33 urheilijaa. Finaaliraja oli 118. Peruskilpailun parhaan tuloksen teki Italian Giovanni Pellielo, joka rikkoi 122 kiekkoa.

Olympikullan voitti Kroatian Josip Glasnovic. Pellielo sai hopeaa ja pronssia nappasi Iso-Britannian Edward Ling.

Törnroos haluaa ”olympiaherkkua” lisää eli hän aikoo olla mukana myös seuraavissa, Tokiossa vuonna 2020 järjestettävissä olympialaisissa.

– Jos siellä saisi pudotettua jonkin ekan kiekon! Nyt jäi paljon hampaankoloon. Matkan varrella on monta muuttujaa, mutta Tokiossa haluan olla mukana. Eli kyllä: haluan tätä herkkua lisää. Ja josko Tokiossa olisi paremmat ruoat kuin täällä.

Lähde: Suomen Ampumaurheiluliitto