Levin tuplajuhlaviikonlopun naisten kisan voitto meni toisen, Sveniksi nimeämänsä palkintoporon itselleen kuitanneelle Yhdysvaltain Mikaela Shiffrinille. Ensimmäisen poronsa, Rudolfin, hän voitti vuonna 2013.

Shiffrin johti kisaa jo avauskierroksen jälkeen, eikä antanut kilpasiskoilleen mahdollisuuksia. Ero toiseksi laskeneeseen Sveitsin Wendy Holdeneriin jäi lopulta 0,67 sekunnin mittaiseksi. Kisan kolmas oli Slovakian Petra Vlhova, joka jäi Shiffrinille 0,75 sekuntia.

– Olimme varmaan kaikki aika hermostuneita. Minä ainakin olin. Mutta onneksi valmentajat ja muut tukijoukot ovat hyvin tsemppaavia, Shiffrin kommentoi.

Yhdysvaltalainen antoi myös kiitosta Levi Black -rinteen kunnolle.

– Rinne kesti hienossa kunnossa ja se oli erinomaisesti valmisteltu.

Kaikki kuusi kilpailuun startannutta suomalaista karsiutuivat toiselta kierrokselta. Riikka Honkasen lopullinen sijoitus oli 58., Julia Toiviaisen 62., ja Nea Luukko, Roosa Hirvonen, Janina Mäkinen sekä Nella Korpio keskeyttivät laskunsa.

Miehet avaavat pujottelun maailmancup-kautensa huomenna.

(Lähde: Ski Sport Finland)