Kokkolan Tiikerit otti ison askeleen kohti historiallista lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheen paikkaa keskiviikkona. Tiikerit voitti 3. kierroksen ottelussa kotonaan tshekkiläisen Dukla Liberecin puhtaasti 3-0 (25-23, 25-14, 25-21).

Toinen osaottelu pelataan Liberecissä sunnuntaina kello 18. Tiikerit varmisti keskiviikon voitollaan jo vähintään ns. kultaiseen erän pääsyn. Kaksi erävoittoa ottelusta toisi jatkopaikan jo suoraan.

Lohkovaiheeseen selvittyään Tiikerit saisivat vastaansa Resovia Rzeszowin (Puola), RCV Berliinin (Saksa) ja Lube Civitanovan (Italia). Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan keskenään. Otteluparin häviäjä sen sijaan jatkaa pelejä CEV Cupissa.

Liberec pelasi viime kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa häviten kaikki kuusi otteluaan.

Tiikerit nousi avauserän lopussa huikeaan erävoittoon tehtyään kahdeksan viimeistä pistettä erään 17-23 -lukemista. Syöttöpaikalla kovaa jälkeä teki Steven Hunt. Tämä loi pohjan upeaan voittoon.

Tiikereiden hyökkäysprosentti oli ottelussa todella kova: 66. Tasaisen vahvasta kotijoukkueesta Enderwin Herrara teki 12 pistettä 69% tehoilla, Steven Hunt 13 (65%) ja Antti Ropponen 12 (58%). Koko ottelussa Tiikerit teki vain kaksi suoraa hyökkäysvirhettä.

– Lähdimme pelaamaan maltillisesti, emmekä kiirehtineet ratkaisujen tekemisessä. Alkuun odoteltiin, että milloin peli alkaa. Tilanne oli 19-23 Duklalle, kun Hunt ilmoitti, ettei täältä näin helposti lähdetä. Keskityimme tekemään työtämme, eli pelaamaan hyvää lentopalloa. Sitä lähdemme tekemään myös sunnuntaina, jolloin kohtaamme Duklan heidän kotikentällään, Tiikereiden päävalmentaja Jukka Mäkihannu sanoi.

Tiikereiden parhaana pelaajana palkittu hakkuri Antti Ropponen piti joukkueensa otteesta.

– Koko joukkue, ihan jokainen pelaaja, teki tänään hyvää työtä. Olimme vastustajaamme edellä kaikilla osa-alueilla, Ropponen kertoi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote