Tammikuussa järjestettävässä Suomen Urheilugaalassa palkitaan vuoden 2016 menestyjiä ja huomioidaan urheilun taustavoimia. Voittajat valitaan raadin äänestyksellä ja palkitaan hopeoiduilla Uuno-pokaaleilla.

Sykähdyttävin urheiluhetki valitaan yleisöäänestyksellä. Ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen valikoitui TOP 10 hetkeä ja tällä hetkellä on toinen äänestyskierros menossa. Leo-Pekka Tähden paralympiakultakelaus on ehdokkaiden joukossa. Varsinaisten palkintoluokkien lisäksi gaalassa jaetaan erikoispalkintoja ja nimetään Suomen urheilun Hall of Famen uudet jäsenet.

Paralympiaurheilijoista ehdolle murtautui triathlonisti Liisa Lilja Vuoden Esikuva -kategoriassa. Hänen kanssaan samassa kategoriassa ovat yleisurheilija Oskari Mörö, lumilautailija Enni Rukajärvi ja koripalloilija Shawn Huff.

– Arvostan ehdokkuutta todella paljon ja arvostusta nostaa entisestään se, kun kuulin kenen kanssa palkinnosta kisaan. Olen kiitollinen, että saan urheilla ja mahtavaa, jos minun esimerkistäni joku inspiroituu ja saa voimia itselleen, Lilja kuvailee.

Lisäksi Paralympiakomitean koulukiertue Para School Day on ehdolla vuoden urheilukulttuuriteko-palkintoluokassa yhdessä Hymyilevä mies -elokuvan ja Pelipäivä -valokuvakirjan kanssa.

Suomen Urheilugaala järjestetään 17.1.2016 Hartwall Arenalla.

Lähde: Sport.fi