Salibandyn miesten maajoukkueen maailmanmestaruuteen valmentanut Petri Kettunen on valittu Suomen Valmentajien Vuoden Valmentajaksi.

Suomen salibandymiehet saavuttivat joulukuussa Latviassa pelatuissa MM-kisoissa kautta aikain kolmannen maailmanmestaruutensa. Aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 2008 (Praha) ja 2010 (Helsinki). MM-kulta on ollut jaossa 11 kertaa vuodesta 1996 lähtien ja Suomi on nähty MM-loppuottelussa yhdeksän kertaa.

Kettunen on ollut maajoukkueen valmennusryhmässä vuoden 2010 kotikisoista saakka. Päävalmentajaksi hän siirtyi vuoden 2012 kisoihin.

– Maailmanmestaruus tässä ruotsalaisten kansallislajissa on harvinaista herkkua meille suomalaisille. Petri Kettusen rauhallisuus, analyyttisyys ja humaani valmennusote ovat niitä hyvän valmentajan ominaisuuksia, joilla joukkueen luottamus ja sen kautta huipputulokset voidaan saavuttaa, kuvaili huomiseen saakka Suomen Valmentajien hallituksen puheenjohtajuutta kantava Kari Niemi-Nikkola valintaa.

Vuodesta 1978 vuoteen 1998 Suomen Valmentajat valitsi vain yhden Vuoden Valmentajan. Vuosina 1999-2010 oli useampia kategorioita, kunnes jälleen vuodesta 2011 siirryttiin valitsemaan vain yksi Vuoden Valmentaja lajista tai lajityypistä riippumatta. Salibandyvalmentajia tänä vuonna valitun Kettusen lisäksi valinnoissa edustaa Petteri Nykky. Hänet on palkittu Vuoden Valmentaja joukkuelajeissa –kategoriassa vuonna 2010.

Vuoden Valmentaja -valinnan tekee Suomen Valmentajien hallitus. Menestys on keskeinen arvo valintaa tehtäessä, muttei ainoa. Valinnan perusteena nykyisin on, että valmentajan osaaminen on kokonaisvaltaista ja ilmenee tuloksina, osaamisena ja vaikuttavuutena. Kiertopalkinto ja plakaatti luovutetaan valitulle valmentajalle jossain arvokkaassa tapahtumassa vuoden 2017 aikana.

Kettusen nimi lisätään arvokkaaseen listaan, johon ensimmäisen Vuoden Valmentajan nimi on kirjattu jo vuonna 1978.

Lähde: Suomen Valmentajat