Lentopallon Suomen Cupin ratkaisupelit käsillä – hallitsevat mestarit haastajina

© Kuva: Getty Images

Lentopallon Suomen Cupin mestarit vuosimallia 2016 ratkotaan tulevana viikonloppuna Hämeenlinnassa. Kolmen edellisen vuoden miesten mestari Kokkolan Tiikerit ja kahden edellisen kauden naisten mestari LP Viesti lähtevät tänä vuonna lopputurnaukseen selkeästi haastajina.

Lauantaina Elenia Areenassa pelataan välierät ja sunnuntaina finaaliottelut. Cupmestarit varmistavat samalla paikan jo ensi kauden Eurokentille, CEV Cupiin.

Miesten puolella Tiikerit on voittanut cupin kolmasti 2013-2015, VaLePa kerran 2012 ja Sampo Volley kolmasti perättäin 2006-2008. Näin lopputurnuskvartetista vain Hurrikaani-Loimaa on ”kannuton” joukkue.

Naisten puolella LP Viesti on viihtynyt cupkentillä: se hakee lauantaina jo 13:tta perättäistä finaalipaikkaa ja kymmenettä mestaruuttaan. Hämeenlinnaan mestaruus on tullut viimeksi 2006, joten ehdoton viikonlopun ennakkosuosikki palauttais cupkannun pitkästä aikaa kaupunkiin muuta kuin viikonlopun ajaksi. OrPo ja LP Kangasala ovat puolestaan molemmat kaksinkertaisia cupmestareita.

Viikonloppuna kentillä nähdään useita cupmestareita juhlituimpana viisinkertainen cupmestari Hillaelina Mäntylä. Kolmen cupmestaruuden pelaajia on mukana jo viisi kappaletta.

Tässä ennakointia lauantain välieräpareista

LP Viesti – Oriveden Ponnistus
OrPon olisi katkaistava salolaisten finaaliputki kolmeentoista kertaan sekä itse palattava finaaliin neljän vuoden tauon jälkeen.

Mestaruusliigassa LP Viesti on toisena ja OrPo neljäntenä. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti: OrPo riemuitsi harvinaista voittoa salolaisista marraskuun alussa kotonaan 3-1, mutta ennen joulua Salossa LP Viesti oli murskaava erin 3-0.

OrPon pitää päästä haastamaan LP Viestin vastaanotto ja saada sitä kautta passari Viktoriia Tuchashvili liikkeelle. Yhdysvaltalaisduo Janisa Johnson ja Malina Terrell tarvitsevat molemmat onnistuneen päiväpuhteen saadakseen vastustajalle kunnon haasteen.

HPK – LP Kangasala
Kotimaan kentillä vastustamattomasti edennyt HPK ehti selviytyä viikolla myös CEV Cupissa 16 parhaan joukkoon, kun taas LP Kangasalan kausi liigassa on ollut nihkeä ja Challenge Cupissa on kova paikka edessä kotiottelussa Saksassa 0-3 kärsityn tappion jälkeen.

HPK on pelannut suomalaisjoukkueita vastaan kotikentällään 33 erää tällä kaudella voittaen ne kaikki. Nyt siis hämeenlinnalaiset saavat erinomaisen edun tätäkin kautta viikonloppuun. LP Kangasala on voittanut Mestaruusliigassa alle puolet otteluistaan ja on kuudennella tilalla. Lokakuun lopussa Hämeenlinnassa HPK voitti 3-0 ja ennen joulua Kangasalla 3-1.

LP Kangasala räjäytti vuosikymmenen alkuun kaksi cup-pommia finaalivoitoillaan. Nyt voitto välierässä olisi saman luokan teko. Vanha laiturikaksikko Dayana SegoviaYevgeniya Nyukhalova tarvitsee murhaavan illan haastaakseen tasaisen väkivahvan kotijoukkueen. HPK:n mestaruusnälkää lisää se fakta, että pelaajista vain Michaela Madsen on aiemmin cupkannua nostellut.

VaLePa – Hurrikaani-Loimaa
Vastakkain Mestaruusliigan kärkikaksikko, joista Hurrikaani on hävinnyt vain kerran, senkin juuri VaLePalle. VaLepan tilikin on tuhriutunut vain kolmasti.

Kauden ensimmäinen keskinäinen nähtiin liigan avauskierroksella lokakuussa Porissa ja sen Hurrikaani vei puhaasti 3-0. Kostoiskun VaLePa teki Loimaalle juuri ennen joulua voittaen siellä 3-1.

Alkukauden hallitsijoiden keskinäisessä pelissä pienet asiat ratkaisevat. Huimia taistelupareja luvassa: SivulaMi.Oivanen, EskoPeacock ja KunnariSmith etunenässä. Voittaja on finaalin selkeä ennakkosuosikki sunnuntaina.

Sampo Volley – Kokkolan Tiikerit
Jos toisessa välieräparissa kohtaavat liigan ykkönen ja kakkonen, niin tässä ovat vastakkain kolmonen ja nelonen. Joukkueiden keskinäisissä liigapeleissä Liiga-Sampo hävisi kotonaan lokakuun lopussa 1-3, Kuitti tuli kuitenkin juuri ennen joulupukkia Kokkolassa savolaisten voitettua 3-2.

Sampo Volley on Hurrikaanin ja VaLePan hienoisessa varjossa pelannut komean alkukauden Andrus Raadikin johdolla. Virolaislaiturin ja passari Petteri Penttisen akselin tukkiminen onkin pelin avainasia. Tiikereillä hakkuri Antti Ropposelta odotetaan isoa roolia, kuten myös kokeneelta Enderwin Herreralta.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.